Ryzen 5 5600 işlemcimi OC yapmak istiyorum. 4.6 GHz yapsam yeter fakat internette gezerken şu videoya denk geldim. PBO+1.1v vererek hem 4.7 GHz civarında çalıştırıyor, hem de daha serin çalışıyor. Tabii ki fan hızını değiştirmiş de olabilir. MSI B550 Gaming Pro anakartımda bunu nasıl yapabilirim?
Cinebench R23 testimi de attım.
Dediğim video bu:
Ryzen 5 5600 işlemcimi OC yapmak istiyorum. 4.6 GHz yapsam yeter fakat internette gezerken şu videoya denk geldim. PBO+1.1v vererek hem 4.7 GHz civarında çalıştırıyor, hem de daha serin çalışıyor. Tabii ki fan hızını değiştirmiş de olabilir. MSI anakartımda bunu nasıl yapabilirim?
Dediğim video bu:
Ryzen 5 5600 işlemcimi OC yapmak istiyorum. 4.6 GHz yapsam yeter fakat internette gezerken şu videoya denk geldim. PBO+1.1V vererek Hem 4.7 GHz civarında çalıştırıyor, hem de daha serin çalışıyor. Tabii ki fan hızını değiştirmiş de olabilir. MSI anakartımda bunu nasıl yapabilirim?
Dediğim video bu:
Her işlemci aynı serinlikte çalışmayacaktır. Videodaki adam ile aynı sonuçları almayabilirsin. Her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır. Kendi işlemcini deneme yanılma ile OC yapabilirsin. Videoda bu şekilde çalışıyor anlamı sende de bu şekilde çalışacak anlamına gelmiyor. OC ve işlemci işi şans işidir. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yapılmaya değmez.
Ryzen 5 5600 işlemcimi OC yapmak istiyorum. 4.6 GHz yapsam yeter fakat internette gezerken şu videoya denk geldim. PBO+1.1V vererek Hem 4.7 GHz civarında çalıştırıyor, hem de daha serin çalışıyor. Tabii ki fan hızını değiştirmiş de olabilir. MSI anakartımda bunu nasıl yapabilirim?
Dediğim video bu:
Ne anladım ki GHz yükseltip voltaj düşürmüş hiç stabil değil aksine GHz yukseldikce daha fazla voltaja ihtiyaç duyar zaten yaptığı işleminde ise yaramadığı FPS'lerden belli.
Arkadaş 5600 e OC yapmak istiyor X de değil sanırım videodaki işlemci ile kendisindeki işlemciyi aynı sanıyor. Anakart modeli de belirtilmemiş. Bu arkadaş işlemci ve anakartı koltuk altına alacak gibi hayırlısı. 2 Gün e işlemcimden duman kokusu başlığını görürüz.
Her işlemci aynı serinlikte çalışmayacaktır. Videodaki adam ile aynı sonuçları almayabilirsin. Her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır. Kendi işlemcini deneme yanılma ile OC yapabilirsin. Videoda bu şekilde çalışıyor anlamı sende de bu şekilde çalışacak anlamına gelmiyor. OC ve işlemci işi şans işidir. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yapılmaya değmez.
OC sana bir şey kazandırmayacak hocam kaybettirir. Boşuna uğraşmayın gelip geçici heves bunlar boşverin. Lakin ben bilgisayarcı olmak istiyorum bir alt yapım olsun denemek görmek istiyorum diyorsan tuzum kuru yarın yeni işlemci siparişi verebiliyorum diyorsan yap gitsin.
OC sana bir şey kazandırmayacak hocam kaybettirir. Boşuna uğraşmayın gelip geçici heves bunlar boşverin. Lakin ben bilgisayarcı olmak istiyorum bir alt yapım olsun denemek görmek istiyorum diyorsan tuzum kuru yarın yeni işlemci siparişi verebiliyorum diyorsan yap gitsin.
OC sana bir şey kazandırmayacak hocam kaybettirir. Boşuna uğraşmayın gelip geçici heves bunlar boş verin. Lakin ben bilgisayarcı olmak istiyorum bir alt yapım olsun denemek görmek istiyorum diyorsan tuzum kuru yarın yeni işlemci siparişi verebiliyorum diyorsan yap gitsin.
Ama anakartının en düşük b chipset olması gerekiyor. Anakartının chipseti nedir?
OC sana bir şey kazandırmayacak hocam kaybettirir. Boşuna uğraşmayın gelip geçici heves bunlar boş verin. Lakin ben bilgisayarcı olmak istiyorum bir alt yapım olsun denemek görmek istiyorum diyorsan tuzum kuru yarın yeni işlemci siparişi verebiliyorum diyorsan yap gitsin.
Ama anakartının en düşük b chipset olması gerekiyor. Anakartının chipseti nedir?
Bak bu Ryzen 5 5500, soğutman yettiği kadar gireceksin BIOS'a PBO +100 - 200 curve optimize co'danda -5 -10 artık nerede stabil olursa deneyeceksin. Yeni nesil işlemcilerde bir frekansa sabitlemeyi tavsiye etmem zarar veriyormuş işlemciye.