R5 5600 overclock edilemiyor

KenLix

Kilopat
Makaleler
1
RAM
8x2 16GB c15 3000mhz
Anakart
msi b350m gaming pro
İşlemci
r5 5600
Selam arkadaşlar, yakın zamanda R5 2600X işlemciden R5 5600'a geçtim anakartım eski olduğu için en son BIOS güncellemesini de yaptım. Şimdi sorun şu ben bu işlemcide hiçbir şekilde Curve Optimizer açamıyorum all Core -5 bile stabil çalışmıyor. Ryzen Master üzerinden per Core olarak testini de yaptım fakat testin sonunda yine stabil bir ayar bulamadığı için program hata verip stok haline geri aldı. Daha sonra statik OC yapmayı denedim all Core 4650 yaptım voltaj olarak ise ilk önce 1.25v verdim fakat bu şekilde BIOS'a bile bootlamadı daha sonra 1.25v yerine 1.3v verdim bu sefer BIOS'a bootladı fakat Windows açılmadı. Yani takozun takozu işlemci olsa bile 4650mhz/1.3v en azından Windows'a kesinlikle bootlaması lazım. Şu anda PBO'dan sadece +200 verdim o şekilde stabil bir şekilde kullanıyorum fakat hiçbir şekilde statik OC veya CO kullanamıyorum. Herhangi bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

OC özelliği yoksa yapamazsın. Sondaki harfe bakarak alman lazım.

Anakartından dolayıdır. Anakartını yükseltmen lazım.

Global C-State kapatıp PBO ile OC yapmayı dene.

Açık, kapalı ve Auto olarak denedim, hiçbirinde stabil bir şekilde çalışmıyor. Herhalde BIOS'tan denemediğim tek ayar, şu anda BIOS UEFI modda çalışmıyor, UEFI yapınca Windows açılmıyor. Sanırsam onun için baştan Win kurulumu yapmam gerekiyor. Pek sanmıyorum ama bununla bir alakası olabilir mi?

Zannetmiyorum. Stabiliteyi etkileyen bazı default presetler olabilir. OC yaparken kapanması/açılması gereken ayarları araştırmanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…