R5 5600 overclock yapınca 1.2V veriyor

Ventum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Geçenlerde sistemimde upgradee gittim. Ryzen 5 5600 aldım taktım çalıştırdım format driver falan her şeyi yaptım, performansında da sıkıntı yok fakat manuel olarak GHz giriyorum ama voltageı otomatik yapınca kaç GHz olursa olsun 1.2 çekiyor. Size şöyle örnekle anlatayım 4.4 GHz manuel girdim otomatik voltage 1.2 veriyor 3.8 GHz manuel girdim otomatik voltage yine 1.2 veriyor. Sebebi nedir? Bir sorun olduğu kesin. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO ve CPB açık olduğunda CPU voltajı 1.1'den 1.4'e kadar otomatik ayarlıyor. UEFI'de 1.2 görünebilir ama oyun oynarken 1.4'e kadar çıkıyordur.

PBO ve CPB açık olduğunda CPU voltajı 1.1'den 1.4'e kadar otomatik ayarlıyor. UEFI'de 1.2 görünebilir ama oyun oynarken 1.4'e kadar çıkıyordur.

Yok 2'si de kapalı PBO ve CPB kapalı GHz'i otomatik giriyorum ve girdiğim GHz'e denk gelen otomatik voltajdan bahsediyorum bir de yük altında 1.2 veriyor boşta da 1.2 veriyor.

UV yapmadın değil mi sabit voltaj gelmemesi lazım çünkü.

UV'den kastınınz nedir tam olarak anlayamadım undervoltage ı kastetmiyorsunuz sanırım. Sabit gelmesi normal şöyle normal işlemciye manuel girdim GHz değerini sabit 4.2 çalıştırıyorum hep fakat buna karşılık gelen voltage değerini otomatik belirlesin istiyorum otomatik değer olacak ve de sabit olacak fakat dediğim gibi her türlü 1.2 veriyor.

yükteki değerleri zaten
yükte bakıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…