R5 5600 overclock

Daha fazla  
Merhaba, 4070 ekran kartı satın aldım 1080p de kullanıyorum, herhangi bir darboğaz durumu yaşamadım ama yaşamamak ve önüne geçmek için overclock yapmak istiyorum. İşlemcim de kule tipi fan mevcut ID-Cooling SE 224XTS modeli. PBO CPB açık maximum 4.5 değerini görüyor ve tüm çekirdekler o değerde çalışıyor mu emin değilim. Tüm çekirdekleri 4.8 - 4.9 GHz de çalıştıracağım ayarlar nedir? Ve OC'yi tüm çekirdeklere nasıl yapabilirim? Kullandığım anakart B550M D3sh. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Al kardeşim arayüzleri aşağı yukarı aynı sen çarpanı istediğini ver voltaja da 1.30 ver sonra stres testi sonucuna göre düşürür veya yükseltirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar geçen gün Youtube'dan izlediğiniz 4.9 GHz videosu pek gerçekçi değil.

O işlemciyi 4.9 GHz'da stabil çalıştıramazsın. PBO açıp devam edebilirsin.

Arkadaşlar geçen gün YouTube'dan izlediğiniz 4.9 GHz videosu pek gerçekçi değil.

O işlemciyi 4.9 GHz'da stabil çalıştıramazsın. PBO açıp devam edebilirsin.

Sadece o arkadaşı dikkate alarak böyle bir konu açmadım. PBO 4.5'e kadar çıkıyor daha fazlasına ihtiyacım var çünkü işlemcimle ekran kartım Payday3 de bayağı bir darboğaz yapıyor.

Sadece o arkadaşı dikkate alarak böyle bir konu açmadım. PBO 4.5'e kadar çıkıyor daha fazlasına ihtiyacım var çünkü işlemcimle ekran kartım Payday3 de bayağı bir darboğaz yapıyor.
Manuel olarak voltaj/frekans versen dahi AVX/SSE yüklerinde asla stabil olmayacak ve işlemcin 100-100 dereceye çıkar 4.8 ve üstü frekanslarda. O yüzden işlemciden ziyade RAM'e OC yap.

RAM OC'un avantajı çok daha fazla Zen3'te işlemciye göre.

İşlemcimi PBO ve CPB ile +200 ayarıyla 4.65'e kadar çıkarıyorum fakat izlediğim videolarda 4.75 4.80 4.85 gibi değerlerde de kullanabiliyorlar. Bunu nasıl yapabilirim konu ile alakalı yardımcı olacak biri var ise çok sevinirim. 0.1 GHz bile darboğazı biraz da olsa hafifletiyor.

Manuel olarak voltaj/frekans versen dahi AVX/SSE yüklerinde asla stabil olmayacak ve işlemcin 100-100 dereceye çıkar 4.8 ve üstü frekanslarda. O yüzden işlemciden ziyade RAM'e OC yap.

RAM OC'un avantajı çok daha fazla Zen3'te işlemciye göre.

XPG D41 3600 MHz RAM'lere sahibim. RAM'lerin çiplerini kontrol ettim Micron E-Die çipler mevcut. Sanırım en iyi çip zaten buymuş. OC konusunda desteğinizi alabilirsem çok sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı