R5 5600 oyun oynarken 80 derece oluyor

Muerte

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle 2 hafta önce Gaming.Gen.TR'den PC aldım.
İşlemcim AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz GTA 5 yükledim ve ısı kontrolu yapmak istedim ve 80 dereceye çıktığını gördüm. İşlemcinin 2'li sıvı soğutma var bu arada.
Biraz araştırma yaptım ve BIOS'tan Core Performance Boost kapattım ısı 55 dereceye kadar düştü ve hızı 3.5 GHz'ye sabitlendi.
Tabii FPS düşüşleri de oldu sanırım voltajla alakalı bir sıkıntı var.
Anakartım ASUS Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz hem ısınmayı engellemek hem de işlemciyi yüksek performansta kullanmak istiyorum. Undervolting yapmam lazımmış sanırım ama o da deneme yanılma pek bilgim de olmadığı için bir zarar veririm diye korkuyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olur mu?

• AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.
  • ASUS Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI-D HDMI M.2 mATX anakart.
  • ASUS GeForce Dual RTX 3060 V2 OC 12 GB GDDR6 ekran kartı.
  • Adata XPG Spectrix D41 TUF RGB 8 GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 RAM.
  • FSP Hyper H3-550 80+ Pro 550W güç kaynağı.
  • ASUS TUF Gaming lc 240 ARGB V2 240mm işlemci sıvı soğutucu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok ayarlarsa 240 mm sıvı soğutma ile 80 derece görmesi normal değil. Aldığınız yere sorun kasanın içinin açılması garantiyi bozuyor mu diye. Veya direkt garantiye gönderin, muhtemelen sıvı soğutma montajı yaparken termal macunu yanlış sürdüler ve pump out oldu. Veya başka bir şey.

İşlemci sıvı soğutucusu varken bu kadar ısınması pek normal değill ama 90 derece altı normal ama bu sıvı soğutucu varken hiç normal değil sıcaklık.

Hocam o sisteme 8 gb yeter mi Allah aşkına ya? Borç alıp olmadı yükselt rami, işlemciyi de bir nebze rahatlatır.

Tabii ki normal değil. Noctua Redux hava soğutucu ile kullanıyorum overclock yapılmış şekilde.

4.65 GHz sabit ile, Cinebench R23 maksimum 68, oyunlar ise 55-59 arası gidip geliyor.

Tabii ki normal değil. Noctua Redux hava soğutucu ile kullanıyorum overclock yapılmış şekilde.

4.65 GHz sabit ile, Cinebench R23 maksimum 68, oyunlar ise 55-59 arası gidip geliyor.
Arkadaşın dediği gibi, yanlış sıvi soğutucu montajı yapılmış. Stok soğutucu ile 80 görüyor millet.

Hocam o sisteme 8 gb yeter mi Allah aşkına ya? Borç alıp olmadı yükselt rami, işlemciyi de bir nebze rahatlatır.
16gb ram

sıkıntı şurda öncesinde stok soğutucu vardı fifa 23 oynadım 90 dereceye çıktı pc
sonrasında kendim sıvı soğutucu taktım 80 e kadar düşürdüm

ayrıca sistemde overclock açık olunca ısınma oluyor sabit 3.5 ghz de ultra ayarlarda rdr2 de max 57 derece gördüm core boost performance açınca sistem boşta bile 4.2 ghz lere çıkıyor oyunca girince ısınıyor kapatınca ısı düşük tabi ama işlemciyi yüksek performansta kullanamıyorum

Bide youtube den bakıp undervolting işlemini deneyeceğim yazarım sonrasında

Son düzenleme:
Daha dün 5600'e UV yaptım ama videolardaki gibi değil. Soğutucu stok olduğu için ne kadar düşerse o kadar iyi olur dedim.

GTA V'de 90 dereceye çıkıyordu, UV'den sonra 82 dereceyi görmedim yaklaşık 1 saat belki daha fazla online girdim.

Pubg'de 85-86 görüyordum, 82'ye kadar düştü. Biraz daha voltaj düşüreceğim bakalım sistem stabil olacak mı.

Yalnız o soğutucuyla o sıcaklıklar normal değil haberiniz olsun.

denedim uv yi fakat tam yapamadım core boost performance kapattım yine işlemci 3.5 ghz de sabit ama en azından sıcaklık max 55 derece oluyor böyle kullanıcam artık.Ayrıca gaming gen tr ye de mail attım cevap beklicem olmadı gönderirim.

İsterseniz benim denediğim yöntemi deneyebilirsiniz, yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…