Arkadaşlar stok fan kullanıyorum Valorant oynarken işlemci %40 kullanımda 80 dereceleri görüyor PUBG falan oynarken yine %40 kullanımda 82leri falan görüyor en fazla 85 dereceyi gördüm boşta iken 55 derece civarı takılıyor sizce durum normal mi? Normal değilse hangi fanı almamı önerirsiniz ( PC'nin bulunduğu oda bayağı sıcak ocak ayında bile kısa kollu ile durmak zorunda kalıyorum)
Benim siparişim bugün elime ulaştı hocam akşam testlerini yapıp bilgilendirme yaparım. Baktığım kadarıyla genel olarak bir ısınma söz konusu sanırım stok fan ile kullananlarda.
F/P ve görüntüsü mükemmel olan soğutucu tavsiye ederim. Stok soğutucu da normal işlemciye Curve Optimizer işlemi yaptınız mı? Yapılı değilse yapın sıcaklık biraz daha düşer.
Arkadaşlar stok fan kullanıyorum Valorant oynarken işlemci %40 kullanımda 80 dereceleri görüyor PUBG falan oynarken yine %40 kullanımda 82leri falan görüyor en fazla 85 dereceyi gördüm boşta iken 55 derece civarı takılıyor sizce durum normal mi? Normal değilse hangi fanı almamı önerirsiniz ( PC'nin bulunduğu oda bayağı sıcak ocak ayında bile kısa kollu ile durmak zorunda kalıyorum)
öncelikle 80 derece 5600 için yüksek bi değer işlemci bu seviyelerde uzun ömürlü olmaz yapılması gereken termal macun ve iyi bi soğutucu termal macun olarak cooler mastergel maker ve herhangi bir kule tipi soğutucu ucuz yolluda olabilir işini fazlasıyla görür
Aşırı bir durum olmasada normal denilecek sıcaklıklarda sayılmaz, aynı işlemciyle stok fanda Max 76 derece gördüm. Buna rağmen soğutucu aldım. Id-cooling se 214 alın. Şuanki sıcaklıklarım boşta 30 yük altında 50-55.Tavsiye ederim
F/P ve görüntüsü mükemmel olan soğutucu tavsiye ederim. Stok soğutucu da normal işlemciye Curve Optimizer işlemi yaptınız mı? Yapılı değilse yapın sıcaklık biraz daha düşer.