R5 5600 oyunlarda 96 dereceyi görüyor

Innocencee

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf GTX 1650, H410M-H V2H, Corsair Vengance RGB White 2x8 2666 MHz, 650w PSU, Intel i5 10400F,
Meslek
Pide Fırını Ustası
Selam dostlar. Yeni bir bilgisayar aldım. Bilgisayarda ekran kartı olarak RX 6700XT, işlemci olarak ise Ryzen 5 5600 işlemci kullandım. İnternetten bayağı bir araştırma yaptım ve R5 5600'ün gayet güzel bir işlemci olduğunu gördüm, pek ısınmadığını da duyduğum için anakartımı AM4 bir anakart ile değiştirip R5 5600 işlemci kullandım fakat bir sorun çıktı. İşlemcim çok fazla ısınıyor? O kadar para verip ısınmasından hiç memnun değilim, oyun oynarken (her türlü oyunlarda. Ekran kartı odaklı oyunlar dahil.) İşlemcim 95-96 dereceleri görüyor. Yeni bir kule tipi soğutucu aldım, 2'li fanı var sizce bu sorun düzelir mi? Ya da benim mi işlemcimde bir sorun var çünkü birçok kişinin Ryzen'in o kadar ısınmayan işlemciler ürettiğini duymuştum.

@Rynesquik Evet, kasa modeli ve termal macun büyük önem taşıyor. Ancak 5500 için dediğim 95 derece ortalama bir kasa ve üç fanlı RX 6600'e rağmen oluyor.

Tabii PBO kapatınca sorun çözüldü. Muhtemelen sizde kapalı tuttuğunuz için o sıcaklıkları görmüyorsunuz.

Arkadaşlar CPB'yi kapattım ve şuan ETS'de 50-60 derecelerde geziniyor oyunum. Bir süre oynayacağım ardından tekrardan belirtirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…