R5 5600 PBO+CO ayarları nasıl olmalı?

Makaleler
6
Merhabalar. Ryzen 2700X'den 5600'e geçtim ve 2700X'deki gibi en iyi oyun performansını verebilecek şekilde UV+OC denemelerine başladım.
+200 Offset verdim ve CO'yu negatif all core 20 ayarladım. PBO Limit'i Motherboard'a ayarladım. Thermal Throttle Limit'i 99 yaptım. Şimdi 30 dakika R23 test yaptım fakat multicore 10100 skorunu ve single coreda ise 1430 üstünü görmedi. Çekirdek hızı R23 sırasında 4.55 ile 4.65 arasında gidiyor. Oyunlarda ise 30 dakika Battlefield 2042 denedim ve 4.65Ghz'den bir gram yukarı ya da aşağı oynamadı işlemci. Maksimum sıcaklık ise R23 multi core sırasında 72, BF2042 sırasında ise 67 oldu. Soğutucu Wraith Prism. Başka kullanıcılara baktığımda aynı şekilde PBO+UV yaptıklarında R23'de multi skorları 11-12K arası ve singleda ise 1500-1600 arasına erişiyorlar. Acaba atladığım bir şey mi var yoksa anakartımın dandik VRM'leri mi engel koyuyor? Ekstra öneri sunacak varsa çok iyi olur benim için.

Anakart: B450-F Strix
Ekran Kartı: RX 6700
PSU: FSP Hydro G PRO 750W Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir önerim yok. Soğutucu ne var? R23 testinde işlemci kaç dereceye ulaşıyor? 70 derece çok iyi, soğutma bu kadar iyiyse 130 85 130 gibi bir ayar yapabilirsin.
Merhaba iyi günler, DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Sıvı Soğutucum mevcut. 120-80-120, +200 offset, negative all core -20 ayarladım dediğiniz gibi AIA64 System stability test yapıyorken CPU maksimum 62 derece gördü önerdiğiniz veya yükseltmemi tavsiye ettiğiniz ayarlar var mı?

Testi yapıyorken ekran görüntüsü almıştım:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-25 193407.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 40

Bir seyler yanlış gibi, BIOS'taki ayarlari cekip atar misin?

Jeton gec dustu, AIDA64 yeterli seviyede yuk bindiremiyor. Alistim Cinebench R23 testine, sen yine gorsel at bir eksik var mı bakayim. Sonra R23 testini yap 10 dakika civarinda.

Jeton gec dustu, AIDA64 yeterli seviyede yuk bindiremiyor. Alistim Cinebench R23 testine, sen yine gorsel at bir eksik var mı bakayim. Sonra R23 testini yap 10 dakika civarinda.
Orada da sonuç aynı (10 dakikalık CPU (Multi Core) skoru 10159 geldi) ,Bios ayarlarım da aşağıdaki gibi (Telefondan çektim görüntü kötüyse kusura bakma.) ekstra açmam veya kapatmam gereken bir ayar var mı?

Bir sıkıntı var, biz işlemciye 120W'a kadar çekebilirsin derken tam yük altında 70W 4 GHz bandında takılıyor. Benim sistemden örnek görsel atacağım. 110-75-110 ayarlı benimki.

Ayarları kontrol et, gerekirse BIOS'u sıfırlayıp her şeyi baştan yap. İstediğimiz sonuçları aldığımızda soğutma performansına göre değerlerle oynarız. 105W sınırı da bu işlemciler için gayet yeterli, 105-72-105 şeklinde -30 curve ayarlayabilirsin. +200 Boost'la bile 4.6 GHz'e takıldığı için -30'u yer diye düşünüyorum yemezse 25'e düşersin o kesin kurtarır.

Son düzenleme:
BIOS'u sıfırlayıp tüm ayarları dediğin gibi yaptım fakat bir değişiklik olmadı.

Son düzenleme:
Ayar.

Böylesi başıma ilk defa geliyor. Benim yaptığım gibi R23 testi yaparken hw monitör le ekran görüntüsü alsana bir. R23 skoru kaç bu arada?

10221 multicore skoru. BIOS'a girip bir daha sıfırladım, ayarları en başta dediğin gibi bir daha yaptım bir değişiklik olmadı.

BIOS ayarları da güncel bu şekilde

Ayarlari yaptiktan sonra cikarken kaydetmiyor olabilir misin? F10'a basacaksin oyle kaydetip cikacaksin.
Yok hocam kaydediyorum direkt bios'u açıp ss alıyorum zaten herhangi bir şeyi değiştirmiyorum.

Ryzen Master programını indirip ayarları değiştirmeyi denedim. PPT değeri için Max 70 diyor acaba onunla alakalı bir durum mu? (TDC Max 90, EDC Max 120)

BIOS'tan ayarlayıp değiştirdikten sonra tüm ayarlar ryzen master'da olmuş görünüyor. 110-75-110, -20 All Core, +200, 4x Scalar yaptım fakat PPT değeri 70'de kalmış görünüyor ve uygulamada max değer için bu ayarlanıyor.

Ryzen Master programından herhangi bir ayarı değiştirmedim veya kaydet demedim bu arada gözlemlemek için indirdim.

Hatta şuan BIOS'a girip en iyi çekirdekleri -20, geri kalanı -25 yaptım ryzen master'a girip kontrol ettiğimde bu ayar işlenmişti fakat PPT değeri BIOS'ta 110 yapmama rağmen uygulamada 70.

Son düzenleme:
Dostum bu yasadigin cok garip. Yeni bir konu acarak yardim iste. BIOS'ta yaptigin ayarlari paylasip ppt yani islemcinin guc limitinin degismedigini soyle. Bir bilen cikar belki. Cok basit bir sorun oldugunu dusunuyorum hadi hayirlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…