R5 5600 PBO + curve şekilde kullanılırsa zararı olur mu?

ky3marin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. CPB açık PBO limit Auto CPU Boost +200MHz curve -30 da sıkıntısız çalışıyor sistem stok soğutucu ile Max 72 73 derece gördüm testi OCCT ile yaptım ve oyunlarda denedim(antalyadayım 35derece+nem) sistem böyle PBO açık curve falan açık bir şekilde kullanılırsa bir zarar görmez değil mi?

Ben de sistemimde Ryzen 5 5600 + stok soğutucu varken uzun bir süre benzer ayarlarda kullandım (all core -15) herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Stabilse bir problem yok, stok soğutuculu kullanım senaryosu için en iyi çözümü uygulamışsınız zaten.

All core -30 ile stabilite yakalamanız çok iyi. Normalde bu kadar kolay olmaz çünkü. Belki emin olmak için ekstra test yapılabilir.

Direkt -30'a çektim denedim sıkıntısız çalıştı -30 da çalışması daha mı iyi yoksa -15'e alayım mı bende ve nasıl testler yapmam lazım bunlardan başka. 30dk OCCT ile denedim 1 saat Valorant oynadım bunları yaptım test olarak ve C23.

Yok -30 olması daha iyi. Stabiliteden iyice emin olmak için uzun bir Prime95 testi yapıyorlardı. Ama bu yaptığınız testlerden sonra bir problem yoksa çok da yormaya gerek yok diyebiliriz. Yine de OC üstatlarından da bir yorum bekleyebilirsiniz.

Bir performans kaybı olmuş mudur aksine ben yükseltmiş gibi hissediyorum Valorant'ta poligonda botlar varken 450 500 arasıydı şimdi 550 580 arası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…