- RAM
- Corsair Vengeance 16 GB 3000 MHz
- Anakart
- MSI B450M Gaming Plus
Merhaba. İşlemcimi alalı bir hafta oldu. Bugün iş yapmak için render uygulamamı açtığımda işlemcimin 80 dereceye kadar çıktığını gördüm, bu sırada CPU frekansım 4.30 GHz idi. İşlemcimin temel frekansı 3.6 GHz ve boost frekansı 4.4 GHz. Fakat şu an bu gönderiyi yazarken dahi başka hiçbir uygulama açık olmadığı halde işlemcim 3.90-4.20 GHz arasında dolaşıyor. Sıcaklığı ise 50 derece.
Precision Boost Overdrive seçeneğim Auto'da Bu kadar ısınması normal mi? Hele ki sıvı soğutma kullanırken. Fanımı %100'e çektiğimde dahi en fazla 75 dereceye düşürebildim.
Bundan önceki işlemcim R7 2700X idi ve onda da bu sorunu yaşıyordum. Sıcaklığı düşüremeyince pes edip salmıştım ve uzun yıllar kullandım. Ama şimdi işlemci yeni olunca insan bir korkuyor.
Anakart: MSI B450M Gaming Plus
İşlemci: Ryzen 5 5600
Sıvı Soğutma: Coolermaster Master Liquid ML240L(V1)
Kasa: Corsair Spec-Alpha
Precision Boost Overdrive seçeneğim Auto'da Bu kadar ısınması normal mi? Hele ki sıvı soğutma kullanırken. Fanımı %100'e çektiğimde dahi en fazla 75 dereceye düşürebildim.
Bundan önceki işlemcim R7 2700X idi ve onda da bu sorunu yaşıyordum. Sıcaklığı düşüremeyince pes edip salmıştım ve uzun yıllar kullandım. Ama şimdi işlemci yeni olunca insan bir korkuyor.
Anakart: MSI B450M Gaming Plus
İşlemci: Ryzen 5 5600
Sıvı Soğutma: Coolermaster Master Liquid ML240L(V1)
Kasa: Corsair Spec-Alpha
Son düzenleme: