R5 5600 RTX 2060 sistemde LoL'de FPS düşüyor

gothyami

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar öncelikle selam yaklaşık yarım yıldır bu sorunla savaşıyorum fakat hiçbir sonuç alamadım eski bilgisayarımdaki tüm parçaların yerine pcu'ya kadar yeni parçalar aldım fakat sorunum hala devam ediyor.
sorun şu ki mesela lolü baz alacak olursak fps sabitlememe rağmen sadece 1-2 fps düşüyor ve saniyelik fps droplara sebep oluyor sabitlemesem oyun 500+ fps veriyor fakat bu hiçbir işe yaramıyor çünkü yine aynı sorun oluyor ve takılmaya devam ediyor. bir ayarı mı bozdum ne yaptım hiç bilmiyorum.
Edit:diğer oyunlarda hiç böyle yapmıyor warzone,cold war,sekiro vb cayır cayır oynatıyor fakat iş valorant,lol,csgo,fortnite gibi oyunlara gelince aşırı takılıyor

Sistem özellikleri:
RTX 2060
asus b550m-e
r5 5600
16GB 3000MHz
artık bu sorundan gerçekten gına geldi bir bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim umarım sorunumu anlatabilmişimdir çünkü tam nasıl anlatılır bilmiyorum.

Dostlar öncelikle selam yaklaşık yarım yıldır bu sorunla savaşıyorum fakat hiçbir sonuç alamadım eski bilgisayarımdaki tüm parçaların yerine pcu'ya kadar yeni parçalar aldım fakat sorunum hala devam ediyor.
sorun şu ki mesela lolü baz alacak olursak fps sabitlememe rağmen sadece 1-2 fps düşüyor ve saniyelik fps droplara sebep oluyor sabitlemesem oyun 500+ fps veriyor fakat bu hiçbir işe yaramıyor çünkü yine aynı sorun oluyor ve takılmaya devam ediyor. bir ayarı mı bozdum ne yaptım hiç bilmiyorum.
Edit:diğer oyunlarda hiç böyle yapmıyor warzone,cold war,sekiro vb cayır cayır oynatıyor fakat iş valorant,lol,csgo,fortnite gibi oyunlara gelince aşırı takılıyor

Sistem özellikleri:
RTX 2060
asus b550m-e
r5 5600
16GB 3000MHz
artık bu sorundan gerçekten gına geldi bir bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim umarım sorunumu anlatabilmişimdir çünkü tam nasıl anlatılır bilmiyorum.
Freesync kapatıp deneyin olmassa LOL'de FPSyi 200'e sabitleyebilirsiniz.

Diğer oyunları bilemem de, LOL de neredeyse herkes aynı sorunu yaşıyor. Örnek olarak bende Ryzen 5 3600 kullanıyorum, MSI 6700 XT GAMİNG X Ekran kartı, 16 GB DDR4 RAM +SSD 144Hz sabit Freesync açık veya kapalı farketmiyor. hoop direkt FPS drop ve düşüşler yaşıyorum. Hatta bir önce ki ekran kartım Sapphire 5700 XT Nitro+ idi onda da aynı sorunu yaşadım. Windows 11 den Windows 10 geçtim hoop sorun düzelmedi. Kısacası sisteminiz de sorun olduğunu düşünmüyorum. Tamamen oyun stabilize sorunu ile alakalı bir durum. LOL de yaklaşık 7 aydır bu sorunu yaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı