R5 5600 RTX 3060 sistem geç açılıyor

Enes karabulut

Centipat
Daha fazla  
RTX 3060, Ryzen 5 5600, 16 GB RAM, 1 TB 5000 okuma 5000 yazma, SSD. Sistemi alalı 4 ay falan oluyor normalde Power tuşuna basınca 13 saniyede açılıyordu şimdi ise 25 belki de daha fazla sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç GB dolu söyler misiniz?
Normalde 1 TB ama 500 GB boş

Daha çok nerede takılıyor ekran? BIOS ekranındamı yoksa kilit ekranındaki kalıyor?
Power tuşuna basıyorum benim anakart a pro pro series yazıyo orda baya bekliyo bide tuşa basınca çok bekliyo

sürücülerini güncelleştir ekipmanlarından sürücüsü güncel olmayan bir parça varsa oda etkiler.
Güncel hepsi

Açılışta hangi uygulamalar açılıyor, ağır programlar süreyi uzatabilir.
Hiçbir uygulama açılmıyor hepsini kapattim

Hocam öncelikle BIOS'a giriniz, ardından boot sekmesine girin oradan Quick Boot seçeneğini göreceksiniz buradaki seçenek eğer enable ise ki öyledir muhtemelen onu disable yapıp ayarları onaylayıp çıkın. Eğer RAM frekansınız düşükse oda hızını yavaşlatabilir.

Hocam öncelikle BIOS'a giriniz, ardından boot sekmesine girin oradan Quick Boot seçeneğini göreceksiniz buradaki seçenek eğer enable ise ki öyledir muhtemelen onu disable yapıp ayarları onaylayıp çıkın. Eğer RAM frekansınız düşükse oda hızını yavaşlatabilir.

Eğer quick boot yok ise Fast boot olarak da geçebilir. Fast boot olarak ise kapalı olması mümkündür onu açın.

Ayarlarınız tam olarak bu şekilde olmalı.

Dosya Ekleri

• IMG_3360.jpeg
    IMG_3360.jpeg
    71,2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı