R5 5600 - RTX 3060 sistem uyumlu mu?

Noiseniuss

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RTX 3060 Eagle
Ryzen 5 5600
Asus Prime B550M-A WIFI II
Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3200MHz
WD SN501 500GB 3500/2300
Dark Diamond Pro
Asus VQ247Q1A 23.8" 165Hz 1ms(mprt)
Meslek
Yazılım Geliştiriciliği & Makine ve Tasarım Teknolojisi Mühendisliği
*GPU*
> Gigabyte NVIDIA RTX 3060 Gaming OC

*CPU*
> AMD Ryzen 5 5600

*Anakart*
MSI B550M-A Pro DDR4 PCI Express 4.0

*Kasa*
Deepcool CC560 Gaming ATX Siyah Kasa

*PSU*
> High Power 600W 80+ Gold Performance GD

*Ram*
> Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8GB) 3200 MHz DDR4

*SSD*
PNY CS2130 M.280CS2130-500-RB-500

*Monitör*
ASUS TUF Gaming VG247Q1A 23.8" VA FreeSync 1920x1080 165Hz 1ms Monitör

Parçalar birbiri ile uyumlu mu? Değişmesi gereken parça var mı? En fazla 20.000 liraya daha iyi sistem toplanır mı (Ekran kartı NVIDIA olmalı)

Son düzenleyen: Moderatör:
NVidia daki yazılımlar çok daha fazla ve iş için de bolca kullanacağım için Radeon tercih etmiyorum. AMD de alternatifleri var ama GeForce serisindeki yazılımlar çok daha kaliteli. Ve DLSS özelliği AMD nin FSR sinden çok daha iyi.

NVidia daki yazılımlar çok daha fazla ve iş için de bolca kullanacağım için Radeon tercih etmiyorum. AMD de alternatifleri var ama GeForce serisindeki yazılımlar çok daha kaliteli. Ve DLSS özelliği AMD nin FSR sinden çok daha iyi.
Diğer kısımlar doğru olsa da DLSS ve FSR mevzusunda hatanız olduğunu söylemek isterim. DLSS çoğu oyunda en fazla 3 5 fps lik bir fark yapar ve görüntü olarak fsr ile tamamen aynı. DLSS 3.0 daha iyi deseydiniz doğru olabilirdi çünkü fsr daha o kısıma pek el atmadı 3.0 a rakip olmak için.

Diğer kısımlar doğru olsa da DLSS ve FSR mevzusunda hatanız olduğunu söylemek isterim. DLSS çoğu oyunda en fazla 3 5 fps lik bir fark yapar ve görüntü olarak fsr ile tamamen aynı. DLSS 3.0 daha iyi deseydiniz doğru olabilirdi çünkü fsr daha o kısıma pek el atmadı 3.0 a rakip olmak için.
DLSS in yazılım değil de yapay zeka olması bazen görüntü olarak Native 4K nın önüne geçtiğini duymuştum. FPS olarak da AMD nin 5-10 FPS önünde olması lazım.

DLSS in yazılım değil de yapay zeka olması bazen görüntü olarak Native 4K nın önüne geçtiğini duymuştum. FPS olarak da AMD nin 5-10 FPS önünde olması lazım.
4k da geçiyor olabilir onu bilmiyorum. Fps olarak çoğu zaman eşitler ama bazen bir oyunda dlss 10 fps fark atarken bazı oyunlarda da aynı farkı fsr yapabiliyor. Ortalamaya vurursak 3 5 fps fazla verebiliyor dlss ama bu çok daha iyi demeye yeterli değil bence tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı