Çözüldü R5 5600 RTX 3060 sistemde LoL oynarken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enesylmzz3

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu : AMD R5 5600
Gpu : PNY Geforce RTX 3060 12 GB
Anakart : Asus prime b450m-k II
Ram : 16 GB HİKVİSİON 3200 MHz
Kasa : Frisby FC-9280 g 4 fanlı 500W
Merhaba. Sistemim son zamanlarda mavi ekran vermeye başladı ve sanırım Windows güncelleme yapıldıktan sonra olmaya başladı. Herhangi bir fikrim yok neden verdiğine dair. Son zamanlarda en çok, hatta diyebilirim ki sadece League of Legends oyununda alıyorum. Birden düşüyor mavi ekrana. (dump dosyası nasıl atacağımı bulamadım o yüzden atamadım.) Sistemim:

Ryzen 5 5600.
NVIDIA GeForce RTX 3060.
16 GB RAM.
ASUS Prime B450M K-II.
Windows 10.

Not: BIOS'um güncel değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM problemin var muhtemelen. Kontrol et RAM'lerini

Rich (BB code):
MODULE_NAME: hardware

IMAGE_NAME: memory_corruption

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca kontrol etmeden önce HD Tune website üzerinden disklerinin health ekranlarını ve errorscan test sonuçlarını at. Olay raporlarını da bizimle paylaş: Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Rich (BB code):
MODULE_NAME: Ntfs

IMAGE_NAME: Ntfs.sys

Görünen şeyler bu HDD görmüyor program health sekmelerindede birisi boş çıktı atıyorum.

Burdada gözükmüyor hard diskim.Eki Görüntüle 1978099

Bu değerlerde sıkıntı olmasa da olay raporlarında disk hatası var, disklerinden birinde sorun var diyebilmek için erken henüz, önce RAM testini de yapıp sonuçları at hocam. RAM'lerde problem çıkarsa RAM değişimi şart. RAM değişiminden sonra mavi ekran devam ederse disklerini de tek tek denemen gerekecek.

RAM test sonuçlarımı nasıl ulaştıracağım fotoğrafmı çekeyim?

Son düzenleme:
Yapmaya başlıyorum.

Önce 2 RAM'i aynı anda test ettim ve error verdi şu an bir RAM'i test ediyorum sona geldi herhalde ve error yok sanırım diğer RAM'im arızalı?

Arızalı RAM'i şu an arıza vermeyen RAM'in olduğu slota takıp tekrar arıza verip vermediğine bak. RAM slotunda da sorun olabilir.

Arızalı RAM'i şu an arıza vermeyen RAM'in olduğu slota takıp tekrar arıza verip vermediğine bak. RAM slotunda da sorun olabilir.

Daha önce de böyle bir sorun yaşamıştım RAM markası gbi her şeyi tıpatıp ayniydi ve gene bu sistemimde yaşadım tekniğe göndermiştim arızalı RAM'i bana RAM'in düzelmedigini söyleyip yeni şu an kullandığım başka bir marka RAM göndermişlerdi aynı sorun olabilir mi acaba?

RAM'de arıza varsa sorun aynıdır. Dediğim gibi önce her şeyden emin olmak lazım. Mesela 2 RAM arıza verdiyse tek tek deniyorsun, ilk denediğin RAM'de sorun çıkmadı. O zaman diğer RAM'i sorun çıkmayan RAM'in olduğu slota takıp tekrar deniyorsun. Eğer orada sorun çıkmazsa RAM slotlarından şüphelenmek gerekiyor. Bu sefer de ilk sorun çıkarmayan RAM'i alıp sorunlu olduğunu düşündüğümüz RAM'in slotuna takıyoruz, eğer orada hata çıkarsa RAM slotunun sıkıntılı olduğuna emin oluyoruz.

Ya da hata veren RAM'i tekrar hata vermeyen RAM'in slotuna takıp kontrol edince tekrar hata verdiğini görüyoruz. O zaman bu RAM arızalı diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…