R5 5600 - RTX 3060 Ti sistemde oyun oynarken GPU sıcaklığı 85 derece oluyor

sametcekin

Picopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance CL16 3200MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba,
1 ay once kadar asagidaki sistemi dizdim.

1671804040360.png

Ekran kartini, M.2 SSD'yi ve RAM'leri yukarida cizdigim yerlere baglayinca sistemde bazi problemler olustu. Bilgisayar calisiyor fakat.
M.2 NV2 SSD de asagidaki degerleri aliyorum. Vadedilen degerleri alamiyorum.

1671804129759.png

BIOS surem asagidaki gibi.

1671804196970.png

Sistem bostayken sicaklik degerleri asagidaki gibi. Fakat oyun oynarken ornegin GTA 5 GPU sicaklik 85'lere cikiyor. Bu normal mi bilmiyorum.

1671804248289.png

Bilgisayar acildiktan sonra ekran kararip geri aciliyor.

BIOS surumu 7C37vaı yani son cikan.
Clean format attim fakat bilgisayardaki yukarida saydigim bazi problemleri gideremedim. Bir de BIOS da ayarlari yukaridaki anakart fotografinda oldugu gibi baglayip calistirdigimda goruntu alamadim. BIOS'tan PCI Express girisini 8x4X4 seklinde set ettim. Oyle calisti. XPG overclock acik sistemde. Yani BIOS ayarlarini nasıl yapmak gerekli?

Umarim anlatabilmisimdir derdimi.

GPU marka model nedir?

MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8G LHR 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Karti​

Kasan tipik bir NZXT bunların içindeki donanımın alev alması sürpriz değil, kullandığın SSD ise vasat bir model maalesef doluluk arttıkça yazma hızı dibe vurmaya başlamış.
Onerebileceginiz SSD var mi? BIOS alakali bir durum degil mi yani?

Kingston KC3000, Samsung 980 Pro, WD Black SN850 bunlar kaliteli modellerdir. Senin durumun BIOS ile alakalı mı %100 bir şey diyemem lakin bende 2 tane SSD var birisi WD Black SN750 diğeri ise XPG SX8100 bu XPG olan sendekinin aynısını yapıyor.

Kaç kere BIOS ayarladım, yazılımını yükledim yok arkadaş. Doluluk %1-20 arasındayken tam hız, 50'yi geçince dibe vuruş anlamıyorum. SN750'yi ağzına kadar doldurduğumda bile hız düşürmüyor örneğin. Bazı SSD'ler kötü işte ne yapacaksın.

Kingston KC3000, Samsung 980 Pro, WD Black SN850 bunlar kaliteli modellerdir. Senin durumun BIOS ile alakalı mı %100 bir şey diyemem lakin bende 2 tane SSD var birisi WD Black SN750 diğeri ise XPG SX8100 bu XPG olan sendekinin aynısını yapıyor.

Kaç kere BIOS ayarladım, yazılımını yükledim yok arkadaş. Doluluk %1-20 arasındayken tam hız, 50'yi geçince dibe vuruş anlamıyorum. SN750'yi ağzına kadar doldurduğumda bile hız düşürmüyor örneğin. Bazı SSD'ler kötü işte ne yapacaksın.
Cok tesekkurler. Ikincisini Samsung 980 Pro almayi dusunuyorum.
Peki Kingston Furay Beast 8gb DDR4 CL16 3200 MHz onerir misiniz bu sisteme ilave olarak?

MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8G LHR 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Karti​

Çift fanlı olan model bu ama yine de 85 bulmaması lazım vallahi bende 2070 Super var ben undervolt yaptım fanları da oyuna girince manuel çalıştırıyorum Max 70 derece görüyor yalnız kasamın ön paneli kapalı üstüde kapalı yani bildiğin sıcaklık olsun diye kasa yapmışlar ön paneli çıkarınca da 65 derecelerde dolaşıyor. Seninde kasa hava almıyorsa bu yüzden yüksek olabilir. SSD olarak da 970 EVO Plus kullanıyorum memnunum zaten SSD de Samsung'un kalitesi tartışılmaz.

Cok tesekkurler. Ikincisini Samsung 980 Pro almayi dusunuyorum.
Peki Kingston Furay Beast 8gb DDR4 CL16 3200 MHz onerir misiniz bu sisteme ilave olarak?

RAM'lere şimdilik dokunma derim, illa yükseltme yaparım diyorsan da elindekileri satıp 2x16'ya geç. Farklı marka 4x8 o kadar iyi olmayabilir.

Alacağın SSD'yi ana depolama olarak üstteki yuvaya çekersin bu NV2'yi ise depolama olarak ikinci yuvaya indir. Hız düşürmesi soru değil hala yeterince hızlı.

SSD de Samsung'un kalitesi tartışılmaz.

Pro olmayan Samsung 980 hariç.

RAM'lere şimdilik dokunma derim, illa yükseltme yaparım diyorsan da elindekileri satıp 2x16'ya geç. Farklı marka 4x8 o kadar iyi olmayabilir.
Anladim tamamdir.

Alacağın SSD'yi ana depolama olarak üstteki yuvaya çekersin bu NV2'yi ise depolama olarak ikinci yuvaya indir. Hız düşürmesi soru değil hala yeterince hızlı.
Aynen oyle dusunuyorum.

Çift fanlı olan model bu ama yine de 85 bulmaması lazım vallahi bende 2070 Super var ben undervolt yaptım fanları da oyuna girince manuel çalıştırıyorum Max 70 derece görüyor yalnız kasamın ön paneli kapalı üstüde kapalı yani bildiğin sıcaklık olsun diye kasa yapmışlar ön paneli çıkarınca da 65 derecelerde dolaşıyor. Seninde kasa hava almıyorsa bu yüzden yüksek olabilir. SSD olarak da 970 EVO Plus kullanıyorum memnunum zaten SSD de Samsung'un kalitesi tartışılmaz.
Evet bende sasirdim. Peki ekran karti islemcisinin yaninda chipsetler bulunuyor sanirim onlarda pad ve herhangi bir sogutma yok bunlar etkiliyor olabilir mi sicakligi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı