R5 5600 RTX 4060 sistem CS2'de 120-160 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

calko

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 Mhz CL16
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba iyi sosyaller. Dostlarım yenice bir hazır sistem satın aldım. Sistem kabaca şu bileşenlerden oluşuyor:

İşlemci: R5 5600 (stok fan)
Ekran kartı: RTX 4060 8 GB.
Anakart: A520M k V2.
RAM 2 X 8 3200 XPG CL16.
Kasa: DeepCool CC560 V2 + 550W 80 Plus PSU.

Yukarıdaki topladığım sistem ile CS2'ye girdiğim zaman resmen hüsrana uğradım. Neredeyse eski sistemime (1060 GB+ R7 1700) yakın bir FPS veriyor.
Aşağıda ekran görüntülerini paylaştığım değerlerde bir sorun mu var yoksa bu sistemin hakkı bu mudur emin olamadım. Çünkü CPU ve GPU kullanım yüzdeleri de düşük gibi geldi.
Botlara karşı yaptığımda tüm botları eklediğimde sistem bayağı bildiğiniz kasıyor(100 FPS altına düştüğü durumlar oluyor). Ölüm maçı gibi oyun modlarında da gene zaman zaman kasmalar oluyor. Resmen hüsrana uğramış durumdayım. Bana bir yardım be dostlar. :)

Görselleri paylaşamadım çünkü öyle bir butonu bulamadım. :D o yüzden elimle yazacağım.

(Ölüm maçı FPS):
-GPU kullanımı: 64%, GPU sıcaklığı: 61 derece, CPU kullanımı 49%, CPU sıcaklığı: 74 derece, FPS 163.
-GPU kullanımı: 54%, GPU sıcaklığı: 60 derece, CPU kullanımı 55%, CPU sıcaklığı: 81 derece, FPS 110.

(Botlara karşı full bot):
-GPU kullanımı: 52%, GPU sıcaklığı: 58 derece, CPU kullanımı 36%, CPU sıcaklığı: 72 derece, FPS 126.
-GPU kullanımı: 40%, GPU sıcaklığı: 58 derece, CPU kullanımı 37%, CPU sıcaklığı: 73 derece, FPS 119.

işlemci ve ekran kartı aynı ,benzer sistem bende var.Bu değerler cidden çok düşük.Ortalama 200-250 alırsın ki grafik ayarlarına hiç dokunmadım.Sıcaklık değerleri ve cpu kullanımı fazla gibi geldi.Oyunu açıp ölüm maçı girip kendi değerlerimle karşılaştırdım diyebilirim.

işlemci ve ekran kartı aynı ,benzer sistem bende var.Bu değerler cidden çok düşük.Ortalama 200-250 alırsın ki grafik ayarlarına hiç dokunmadım.Sıcaklık değerleri ve cpu kullanımı fazla gibi geldi.Oyunu açıp ölüm maçı girip kendi değerlerimle karşılaştırdım diyebilirim.
Gerçekten çok düşük hocam. Yeni sistem almamın hiçbir anlamı kalmadı şu an. Eski sistemimle arasında fark yok gibi bir şey oldu.

Büyük ihtimalle bir sıkıntı var.Biraz araştır bakalım.Bir sıkıntı var ki düşük alıyorsun.Tam olarak problem ne bilmiyorum.Dediğim gibi ekran kartı ve işlemci aynı.B450 anakart 16 gb ram m100a kasa ve 550w psu var 250 civarı geliyor.Benim kadar fps alman gerek.Umarım çözebilirsin.

Büyük ihtimalle bir sıkıntı var.Biraz araştır bakalım.Bir sıkıntı var ki düşük alıyorsun.Tam olarak problem ne bilmiyorum.Dediğim gibi ekran kartı ve işlemci aynı.B450 anakart 16 gb ram m100a kasa ve 550w psu var 250 civarı geliyor.Benim kadar fps alman gerek.Umarım çözebilirsin.
İlginiz için teşekkür ederim hocam sağ olun. Son bir sorum olacak. Rekabetçi modda kaç fps alıyorsunuz? Bir de botlara karşı basit eğlence modunda konsoldan üst üste bot_add yapıp maksimum bot sayısında da 150 üstü fps alıyor musunuz? Kasmalar oluyor mu müsait zamanınızda deneme şansınız olursa çok sevinirim.

basit eğlence de dediklerinizi yapıp denediğimde 150-200 arası ,premier girdiğimde 250 civarı alıyorum.Tabii arada 170-180e düşüyor ama anlık.Kasma hiç yaşamadım.Bir sıkıntım olmadı o yönde.Oyun grafik ayarlarınada hiç dokunmdım bilginiz olsun.CS2 fps benchmark diye bir atölye var.Ordam kontrol ettiğimde 248 ortalama aldım.Sizde bakabilirisiniz.Yardımcı olduysam ne mutlu bana hayırlı akşamlar.

Çok teşekkürler hocam elbette çok yardımcı oldunuz eksik olmayın. Cs2 fps benchmark a da bir bakayım. Teşekkürler, iyi akşamlar.🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı