R5 5600 - RTX 4060 sistem düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

atakn0

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 8G OC, Ryzen5 5600, 16gb ram, 1TB goodram ssd, attackshark x3,
RAM
16 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
GoodRAM 1TB
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
B450 M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Bilgisayarı alalı 2 ay oldu, sifir hiçbir sıkıntısı yoktu ama son zamanlarda sadece CS2 de FPS'in 200 civarlarında olduğunu gördüm (1280x960 Low settings). YouTube'dan oyun testlerine baktığımda 1280x960 Low Settings'te 500 civarı FPS aldıklarını gördüm nedenini hala çözemedim. Oyunu silip tekrar yükledim overclock attım fakat düzelmedi, yardımcı olur musunuz?

Ortalama 300, çatışma anında 250 civarı.

Sorun yok bende CS de Full ayarlar 1080p de 180 200 240 Aralıklarla oynuyorum.

Bende adamın birini 4060 Ti ve i5 13600KF ile 770 FPS aldığını bile gördüm aha bu da link
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun yok bende CS de Full ayarlar 1080p de 180 200 240 Aralıklarla oynuyorum.

Bende adamın birini 4060 Ti ve i5 13600KF ile 800 FPS aldığını bile gördüm aha bu da link
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1280x960 en düşük ayarlarda 200 civarı hiç yukarı çıkmıyor 200'den. Bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda 400 rahat veriyordu

1280x960 en düşük ayarlarda 200 civarı hiç yukarı çıkmıyor 200'den. Bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda 400 rahat veriyordu.

Oyunun optimizasyon mirrorcode denilen şey yüzünden daha da kötü olmuş diyorlar yani şu an da ilk bastakinden daha ķotü halde oyun.

Hem sen yine iyisin adam 770 FPS alıyor 4060 ti ile hem de benim sistemden ķötü oldugu halde benim RTX 4070 i5 13600KF var.

Ona rağmen ölüm maçında 285 üzerine çıktığımı görmedim

2.durum güncellemesi: Sorun büyük ihtimal ekran karti çünkü FPS'lerde normal değil CS 2 de ne kadar optimizasyon sorunu da olsa böyle FPS alinmaz ve bu kanıya şu yazıdan vardim buyurun okuyun durumum tam olarak bu.

ekran hataları ve grafiksel bozukluklar​

Bir oyun oynarken veya film izlerken aniden ekranda yırtılma veya garip renklerin belirdiğini görürseniz, ekran kartınız hayata gözlerini yumuyor olabilir. Görüntülerdeki artefaktlara aşırı hız aşırtma, yüksek sıcaklık ve hatta toz birikmesi neden olabilir? Bu sorunları düzeltmek için elinizden geleni yaptıysanız ve bir sonuç alamadıysanız, zaman içinde kartınız kullanılmaz hale gelebilir.

Grafik hataları çoğunlukla oyunlarda gözlemlenir ve kötü yüklenmiş dokular, ekran hataları, ekran yırtılması veya oyun ortasında ekranınızda beliren rastgele bozukluklar görebilirsiniz. Hatta bazen bu ibareleri oyun dışında işletim sistemi menülerinizde veya farklı uygulamalarda da görebilirsiniz; kötü işlenmiş metinler ve diğer yapaylıklar gibi.

Hatalar aniden başladıysa, işletim sistemi güncellemesi yapmadıysanız, sürücü değişikliği olmadıysa veya herhangi yazılımsal bir değişiklik yapmadıysanız GPU'nuz arızalanmak üzeredir.

Yani sizin durumu bilmem ama ben bu sebeple düşük FPS alıyorum belki sızde de öyle şeyler oluyorsa karti bir bilgiseyarci ya gösterin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı