R5 5600 - RTX 4060 sistem RTX 4070'e yükseltilmeli mi?

qokhandd

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Herkese iyi akşamlar diliyorum. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum ama piyasaya pek hakim değilim. Aklımda 4070 var, DLSS sebebiyle NVIDIA dışında başka bir marka düşünmüyorum (bu konu hakkında yanılıyorsam belirtin). Kartın bir sürü modeli mevcut ve hangisi iyi hangisi kötü pek bir bilgim yok. Bütçem 25-30k civarlarında. Farklı ekran kartı önerilerinize ve konu hakkındaki yorumlarınıza açığım. İlginiz ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

ASUS Dual RTX 4060 8 GB
Ryzen 5 5600
MSI B450M-A Pro Max
G.Skill Ripjaws V C18 3600 2x8 GB RAM

4060'la yapamayıp da 4070'le yapacağın ne var sorusu bi akla gelmiyor değil ha.

https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257011.html tercih edebilirsin fakat bu tarz ekran kartına geçişte sisteminin diğer parçalarınıda yükseltmen gerekebilir

2k oyun veya kayıt açabilir a plus oyunlarda

Şahsi düşüncem tamamen hocam ama 30 lira üste koymaya değmez sanki.

Bilemiyorum ama sanki değmez gibi. Şimdi kesin değmez de demek istemiyorum.

Bilemiyorum ama sanki değmez gibi. Şimdi kesin değmez de demek istemiyorum.

Arkadaşın isteği bu. Ben de yerinde olsam sistemi komple satarım, üste 30 koyar yeni sistem alırım.

Sistemi satıp 25-30K ekleseniz bence hem yeni hem 4070 sisteminiz olur
Şahane fikir, üzerine biraz kafa yoracağım. İkinci el sistem satın alan olur mu, parça parça mı satmalıyım biraz araştırma yapmak gerek. Başka bir günün konusu
Haklısınız. Şuan Space Marine 2 oynuyorum ve bir tık az fps alıyorum gibi geldi. Bir kaç benchmark izledim, 4070'in performansı hiç fena gelmedi. Fiyatı da uygun. Düşüncem böyle gelişti

https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257011.html tercih edebilirsin fakat bu tarz ekran kartına geçişte sisteminin diğer parçalarınıda yükseltmen gerekebilir

Kesinlikle araştıracağım. Teşekkür ederim. Sistemin diğer parçaları derken işlemci ve RAM'lerden mi bahsediyorsunuz, yoksa ana kartta dahil mi? Anakarta uyumlu mu onu da bilmiyorum.

Hocam açık konuşmak gerekirse 4060, önümüzde ki en az 4-5 yılı çok rahat çıkaracak bir ekran kartı diye düşünüyorum. 5.yıldan sonra ki oyunları da medium-high grafiklerde stabil oynatır. O yüzden bilemiyorum oyun için gerek var mı daha güçlüsüne.

Arkadaşın isteği bu. Ben de yerinde olsam sistemi komple satarım, üste 30 koyar yeni sistem alırım.
Mantıklı hocam.

Komple sistemi ölü fiyatına 10bin TL ye satsan bile üzerine ekran kartı fiyatını koysan 25 bin TL zaten arkadaşların dediği gibi 4070super sistem alabilirsin.

Senin sistemin 15bin TL civarına gidebilir çok hakim değilim piyasaya ama o civarda gitse 20 koyduğunda çok güzel bir sistem alırsın. Hunter 7A-RTX 4070 SUPER - Game Garaj AMD ekran kartları da fena sonuçlar vermiyor. Şöyle bir 7800XT sistem de tercih edilebilir ama ben 4070 super tercih ederim. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...x-7800-xt-pulse-16gb-sistem-tavsiyesi-p-50800

Yani 22 bin TL net fark vererek
4060-->4070super
5600-->>7500F
AM5 DDR5 Anakart
Tabi bir işlemci soğutucu Thermalright Assasins 120 SE 1500tl
512 yerine 1TB daha hızlı bir SSD 1230tl
Ram olarak da CL48 yerine CL38 tercihini yaparsak da 500TL fark oluşur.
Toplamda 3250TL daha eklenir 37 üzerine 39 a gelmiş olur.

Ya da direkt 7800xt sistemi alırsın ki bence performans olarak çok iyi sonuçlar veriyor. DLSS avantajın olmuyor ama ihtiyacın da olmuyor. Ve o sistemde özelleştirme ihtiyacın pek yok. Direkt 35bin TL ye alabilirsin.

Bu seçenekler dışında da düz 4070 li bir sistem 35 civarında bulunabilir. 4060 tan sonra ciddi bir fark var aralarında. Super daha iyi ama 4070 de seni tatmin eder büyük ihtimalle hem de seni zorlamaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazen 4070 sistemler 30-35 aralığına düşebiliyor takip etmek lazım. Bence sen sistemi elden çıkarmaya bak.

Son düzenleme:
Sistemi elden çıkarıp yükseltme fikrine neredeyse ikna olmuş durumdayım Attığınız Game Garaj linki inanılmaz aklıma yattı, ayrıca bu denli detay içeren bir mesaj yazdığınız için teşekkür ederim. Sistemdeki tek takıldığım nokta PSU. Çok fazla seçenek yok ve AIGO gibi bir markayı ilk defa duydum. Sıkıntı olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…