R5 5600 RTX 4060 sistem toplama önerisi

Bütçe
25-30K
Parça parça toplanırsa daha iyi olur zaten örnek olarak attım. O SSD hakkında da herhangi bir bilgim yok.

Tabii ki daha iyi olur bilgilendirme amaçlı söyledim

Son düzenleme:

4060 yerine B580 öneririm veya 7700XT 8400F bir sistem. Bu bütçede 4060 alınmaz. B650S2H sorunlu anakart hocam.

Hesap zannedersem 31000 TL'ye çıkıyor. Bütçe 30k yazıldığı için böyle bir şey çıkarttım. Eğer ki çıkmazsa anakarttan kisilabilir veya işlemciyi 8400F yapıp anakarta veya ekran kartına ağırlık verebilirsin.

4060 yerine B580 öneririm veya 7700XT 8400F bir sistem. Bu bütçede 4060 alınmaz. B650S2H sorunlu anakart hocam.

Toplama olduğu için böyle arkadaş hazır sistem istemiyorum demişti. B580 driver güncellemesi almadiysa tercih edilmez şahsen. B650S2H de sorun varsa da A620 olarak değiştirilebilir sistem.

Toplama olduğu için böyle arkadaş hazır sistem istemiyorum demişti. B580 driver güncellemesi almadiysa tercih edilmez şahsen. B650S2H de sorun varsa da A620 olarak değiştirilebilir sistem.

B580 eskisi kadar sıkıntılı değil sorunları az da olsa çözüldü diye biliyorum. Bu bütçede şahsen 7700XT 8400F bir sistem toplardım uzay montaj şeklinde.

B580 eskisi kadar sıkıntılı değil sorunları az da olsa çözüldü diye biliyorum. Bu bütçede şahsen 7700XT 8400F bir sistem toplardım uzay montaj şeklinde.

Uzay sistem her baba yiğidin harcı değil . Avantajı olsa da sıkıntı yani donanım arşivine bakipta soyluyorsan bence öyle düşünme. Kutu üzerinde yapsan anakart ısıyı hapsediyor daha da ısınıyor dolayısıyla bilesenlerde etkileniyor özellikle işlemci tarafı ben 3-4 derece net ısı farkı yakaladım M.2 SSD vs. Değmez yani. Benim gibi sistemi assan sokmesi takması sıkıntı. Yani bu sisteme A620 takip, 8400F yaparsan ekran kartı bütçesi biraz daha çıkar RAM'den vs de kisilabilir kasa değiştirilebilir ek olarak.

Uzay montaj normal kasaya göre tabii daha kötü olur ama kısa vadede aşırı berbat bir performans vermez bence. Ayakkabı kutusundan kasa yapar bütçesi olduğu zaman hem işlemciyi 7400F veya 7500F yapar kasayı da rajintek ponos MS4 tarzında bir kasa alabilir. Ekran kartı biraz daha ileriye dönük oldu.

Tabii bütçe biraz daha açılır üst model kart alınabilir ancak arkadaşa kalmış bir durum bu.

Tabii bütçe biraz daha açılır üst model kart alınabilir ancak arkadaşa kalmış bir durum bu.
Net olarak bilgi lazım arkadaşlar bi o iyi diyorsunuz bi o iyi diyorsunuz 4060 mı iyi diğerleri mi yani net olarak bilgi lazım hem kasa ve monitör önerileriniz var mı? Anakart sorunlu demişsiniz anakart öneriniz var mı?

Telefondan ancak bu kadar bilgi verebilirim bilgisayar başına gecebilirsem detaylı bilgi verebilirim. Sizin bütçeniz net olarak 30k değil mi? Onu netlestirelim.
RTX 4060 RX 6600 XT- RX 6700 XT arası bir kart biz bunların abisi 7700 XT'den bahsediyoruz. Sen toplama istediğin için bu şekilde oluyor hazır sistem istersen RX 7700 XTli sistem bulunabilir.
Anakart olarak MSI A620M-E bakabilirsin zannedersem.

Bütçe 30K civarı
Teşekkürler ama RTX 4060 mı daha iyi 7700 XT mi daha iyi tam anlayamadım 7700 XT'yi ilk defa okudum hiç görmedim markasını modelini firmayı bilmiyorum

Bir de m.2 2 tb ssd varken sabit disk 2 tb ssd gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…