R5 5600 - RTX 4060 sisteme overclock nasıl yapılır?

xi4l_official

Centipat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 4060 8 GB
Anakart
B450M-2
İşlemci
R5 5600
Öncelikle overlock bildiğim kadarıyla bütün donanım aletlerinin tam performansta çalışması yanlış biliyorsam kusura bakmayın.

İşlemci olarak R5 5600 kullanıyorum ve ekran kartım 4060 8 GB Dual modeli bunlara overclock atsam ne olur?

Yanlış biliyorsunuz. Overclock sistem bileşenlerinin varsayılan ayarlarında değişiklikler yaparak fabrikanın önerdiği ayarları değiştirerek hız aşırtma yapmaktır.
Buna neden ihtiyaç duyuyorsunuz?
Konuya çok hakim değilseniz geri dönülemez hasarlar oluşturabilir. Riskli bir işlemdir.

Bu sistem zaten bütün işinizi görür. Bilgisayar artık yetmiyor, daha fazla sisteme ihtiyaç duyan programları açamıyorsa yapılırsa daha faydalı olur. Onun haricinde basitinden hazır olarak RAM Xmp ayarı varsa yapılabilir.

Öncelikle ekran kartlarını overclock ile tehlike altına sokmak, donanım modu yapadığınız (shunt resistor gibi) sürece imkansız denecek seviyede, Nvidia uzun süredir yavaş yavaş kullanıcı kartlarını limitliyor. MSI Afterburner'da bulunan Core Voltage slideri bile düşük aralıkta.

Core Voltage sliderini kullanmanızı önermem, gerilim değişimi çok olmasa bile elektronik cihazların ömrünü fazla voltaj ile eritirsiniz.

Sıcaklıklar kontrol halinde olduğu sürece Core offseti ve Memory offseti kartı teste soka soka deneyebilirsiniz, +100 core ve +500 memory ile başlayıp, kartı ağır yükte (CP2077 veya benchmark programları gibi) test edip, artifact oluşana veya performansta bir önceki ayara göre gerileme görene kadar +10 core ve +100 memory ekleyerek devam edebilirsiniz.

İşlemci kısmına gelecek olursak BIOS veya Ryzen Master kullanarak PBO açıp, Curve Optimizer core offset kısmından all core -10 ile başlayıp, işemciyi stres testine (Cinebench, OCCT, Prime95 gibi) ve ardından oyun testine tutup stabilite bozulana kadar 5 azaltabilirsiniz.

Tekrardan söyleyecek olursam burada sıcaklık kontrolü önemli etken.

FiveM oynuyorum hocam ve gerçekçi bir paketle oynamak istiyorum ancak kalabalık bir ortama girdiğimde her yer gidiyor ve FPS 45 50'ye düşüyor normali zaten 90 filan yani yetmiyor gibime geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…