4060 ile 4060 ti arasında dağlar kadar fark yok ama oyundan oyuna 30-40 FPS'e kadar fark çıkabiliyor, genelde 15-20 FPS fark oluyor. Bütçe varsa ve aradaki fiyat farkı abartı değilse alınır ama AM4 4060 Ti alınacağına AM5 4060 çok daha mantıklı. Hem geleceğe yönelik hem de işlemci ekran kartları arasındaki farkı kapatıp fark bile açıyor. RAM'ler çok daha hızlı, FPS bakımından o da oyundan oyuna genel olarak 5 ile 20 FPS arası fark açıyor.
Hero 5A bütçeyi aşmıyor, size attığım özelleştirmeye bakın. SSD mi yükselteceksiniz RAM mi ona göre fikir sunayım.
Edit: SSD yazmışsınız, görmedim. Genel parça kıyaslaması yaparsak Gaminggen'deki kasa, PSU daha iyi. Anakart, işlemci aynı. Ekran kartı olarak galax'ın soğutması bildiğim kadarıyla bir tık daha iyi. RAM'lerin çiplerini bilmiyorum ama Mhz ve Cl değerine bakarsak Game Garaj'daki daha iyi. SSD olarak da Game Garaj'da yükseltsek Fury yapacağız, Gaminggen'de KC 3000. Fury KC 3000'in iyileştirilmiş hali yani daha iyi. Kısaca özetlersek daha iyi RAM ve SSD Game Garaj'da. Daha iyi ekran kartı, PSU ve kasa Gaminggen'de. Ben olsam Gaminggen'dekini alırım.
2k altı olduğu sürece değer ama çok da işine yarayacağını düşünmüyorum. Oyunlarda 12-13 GB Vram kullanımı olmaya başladığında bu kartın saf gücü o oyuna yetmeyecek ama Vram kullanımı yavaş yavaş 8 GB'ı geçmeye başladığında en azından 1-1.5 yıl falan dayanır diye düşünüyorum, şu anki teknolojiler ve gelişmekte olan teknolojiler ile.