R5 5600 - RTX 4060 Ti sistemde işlemci yükseltilmeli mi?

muzbaligi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir bilgisayar aldım bu bilgisayarı alalı neredeyse 1 ay olacak. Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 5600.
RTX 4060 Ti.
G.Skill 2x8 GB RAM.
Sıvı sogutucu.
MSI kasa.
Sistemim aslında gayet güzel ancak ben CS 2 gibi oyunlara ağırlık veriyorum, bundan dolayı işlemcim beni bazen götürmüyor. CS 2 gibi oyunlarda ortalama 200-250 FPS alıyorum, şimdi diyeceksiniz yetmiyor mu falan arkadaşlar monitörüm 360 Hz olduğu için açıkçası bana yetmiyor, ara sıra droplar giriyor. Her neyse sizce hem ekran kartımı hem de işlemcimi satıp daha alt seviye bir ekran kartı alıp üstüne daha iyi bir işlemci alınır mı? Evet diyenler alabileceğim ekran kartı ve işlemci modelini de söylerse çok sevinirim bu bütçeye.

Sadece bu tür oyunlar oynuyorum diyor iseniz düşünülebilir. Ama ben hem sistemi de yeni almışkan böyle bir işe girmeyi düşünmezdim. İleride direk am5 sokete geçip o zaman işlemci değişmek daha mantıklı. İlla değişeceğim diyor iseniz:

4060ti 'ın kaç gblik modeli olduğuna göre de değişmek ile birlikte 14-15k civarı bir fiyata satabilirsiniz. Ama r5 5600den yükselteceğim diyor iseniz yükseltmeye değecek bir geçiş yapmanız gerek (r5 5600 hala çok sağlam bir işlemci). Onun için de ekstra biraz koymanız gerekebilir. İşlemcinizi 3k civarına satabilirsiniz. Biraz daha kendiniz para koyup ,11k civarına rx 7600 alıp yanına da 10k civarına ryzen 7 5700x3d çekebilirsiniz. Bu sizi ileride yapılacak herhangi bir ekran kartı yükseltmesinde işlemci değişimine ihtiyaç duyurmayacak ve gözle görülecek performans artışı sağlayacaktır.

Dediğim şeyler zahmetli ve kişilerin isteklerine göre değişebilir. Ben böyle bir yükseltmeyi tavsiye etmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…