R5 5600 - RTX 4060'lı sistem önerisi

AMD Ryzen 5 8400F 4
MSI PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) 4.2
Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 - 2.5
Kingston NV3 1TB M.2 - 2.5
Kasa 650 - 750 w arası 5

18.000 ₺ civarı ekran kartı olarakta kalan bütçe DDR4 alacagına bunu al bence - artan para ilede ekran kartı
ilerde 2. 16lık ram eklersin 15k ya ekran kartı 1080 p monitör ile rahat kurtarır diger seylerle para artarsa işlemci 7500f daha iyidir ama 5600 a göre bu sistem daha iyi

Son düzenleme:
Kasa için 45K 8K Monitör 7K da ekipman yaparım en son. Tamam AM5 DDR5 alırım linkleri varsa yada isimleri ona göre not edicem. Artık Masa ve oyuncu koltuğunu ertelerim.
Son olarak hocam bilgisayar ile sadece oyun mu oynayacaksınız yoksa video klipler almayı, yayın yapmayı veya çalışmayı düşünüyor musunuz? Ona göre işlemci ve ekran kartı seçelim.

Son olarak hocam bilgisayar ile sadece oyun mu oynayacaksınız yoksa video klipler almayı, yayın yapmayı veya çalışmayı düşünüyor musunuz? Ona göre işlemci ve ekran kartı seçelim.
Yayın yapmak istiyorum aslında ama beni kimse izlemez muhtemelen o yüzden sadece oyun için ve film/dizi izlemek istiyorum.

AMD Ryzen 5 8400F 4
MSI PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) 4.2
Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 - 2.5
Kingston NV3 1TB M.2 - 2.5
Kasa 650 - 750 w arası 5

18.000 ₺ civarı ekran kartı olarakta kalan bütçe DDR4 alacagına bunu al bence - artan para ilede ekran kartı
ilerde 2. 16lık ram eklersin 15k ya ekran kartı 1080 p monitör ile rahat kurtarır diger seylerle para artarsa işlemci 7500f daha iyidir ama 5600 a göre bu sistem daha iyi
Hocam bu apu sistem mi yoksa verdiğiniz parçalar 18K ve ben 15K ilede ekran kartımı alıcam, yazınız biraz karmaşık geldide anlayamadım. Bu sisteme hangi ekran kartını önerirsiniz.

Yayın yapmak istiyorum aslında ama beni kimse izlemez muhtemelen o yüzden sadece oyun için ve film/dizi izlemek istiyorum.

Hocam bu apu sistem mi yoksa verdiğiniz parçalar 18K ve ben 15K ilede ekran kartımı alıcam, yazınız biraz karmaşık geldide anlayamadım. Bu sisteme hangi ekran kartını önerirsiniz.

Burası 26k yapıyor. Ekran kartı için birkaç seçenek var. Sistem ile yayıncılık, video çekimi vs. yapmayı düşünüyorsanız

sistemin toplamı 47.5k yapar, düşünmüyorsanız

toplam yine 47.5k yapar ama önceki sistemden daha iyi oyun performansı alırsınız.

Ekran kartından biraz tasarruf etmek isterseniz,
sistem toplamı 43-44k yapacak.

İşlemciden biraz düşüp ekran kartı almak isterseniz bunu da düşünebilirsiniz.

SSD 500 GB size yeter ise SSD'yi 500 GB alarak tasarruf edebilirsiniz.
Tek slot 16 GB ram alıp sistemi idare edebilirsiniz. Daha sonra ikinci slot 16 GB ram daha ekleyebilirsiniz. Sistemi toplu alırken tasarruf edersiniz.

Benim tavsiyem bütçeyi 48k'ya çekip ekran kartını 5060Ti veya 7800 XT alın. Eğer 48k zorlar diyorsanız SSD'yi 500 GB, RAM 16 GB alarak 45-46k seviyesine düşürebilirsiniz sistem fiyatını. Her iki ekran kartı da bu sistemde size 2k oyun oynatır ama 7800 XT'nin saf oyunculuk performansı daha iyi iken 5060Ti teknolojik olarak daha gelişmiş bir kart iş dünyasında size kolaylık sağlar.

Diğer arkadaşların da önerilerini bekleyebilirsiniz ben aklıma ilk gelenleri yazdım.

Bu arada ekipmanlardan beklentinizi belirtirseniz ona göre ekipman da dizebiliriz. Klavye tercihiniz ve fare tutuş şekliniz nedir? Kulak içi kulaklık mı kulak üstü mü, kulaklıkta mikrofon kullanıyor musunuz? Ekipmanları kablosuz mu istiyorsunuz kablolu mu?

Son düzenleme:

Burası 26k yapıyor. Ekran kartı için birkaç seçenek var. Sistem ile yayıncılık, video çekimi vs. yapmayı düşünüyorsanız

sistemin toplamı 47.5k yapar, düşünmüyorsanız

toplam yine 47.5k yapar ama önceki sistemden daha iyi oyun performansı alırsınız.

Ekran kartından biraz tasarruf etmek isterseniz,
sistem toplamı 43-44k yapacak.

İşlemciden biraz düşüp ekran kartı almak isterseniz bunu da düşünebilirsiniz.

SSD 500 GB size yeter ise SSD'yi 500 GB alarak tasarruf edebilirsiniz.
Tek slot 16 GB ram alıp sistemi idare edebilirsiniz. Daha sonra ikinci slot 16 GB ram daha ekleyebilirsiniz. Sistemi toplu alırken tasarruf edersiniz.

Benim tavsiyem bütçeyi 48k'ya çekip ekran kartını 5060Ti veya 7800 XT alın. Eğer 48k zorlar diyorsanız SSD'yi 500 GB, RAM 16 GB alarak 45-46k seviyesine düşürebilirsiniz sistem fiyatını.

Diğer arkadaşların da önerilerini bekleyebilirsiniz ben aklıma ilk gelenleri yazdım.
O zaman almışken en iyisini alayım aldığıma değsin. Hocam 50K ya bunumu önerirsiniz abartıp 100K ya en iyisinimi topliyim biriktirip alıcam ve yayında yapmak istiyorum açıkçası. (100K Herşey dahil ekipman monitör vb.) Asgari ücretli biri olarak alıcam hani çok giderim yok aile evi.

O zaman almışken en iyisini alayım aldığıma değsin. Hocam 50K ya bunumu önerirsiniz abartıp 100K ya en iyisinimi topliyim biriktirip alıcam ve yayında yapmak istiyorum açıkçası. (100K Herşey dahil ekipman monitör vb.) Asgari ücretli biri olarak alıcam hani çok giderim yok aile evi.

Hocam benim önerdiğim sistem 2k oyunculuk için giriş-orta seviyesi. Yayıncılıkta da oyun oynama konusunda da ev seviyesi olarak sizi idare eder. Ama 100k gibi daha yüksek bütçe ile profesyonel ekipmanlar girer işin içine. Özellikle kaliteli dış ekipmanlara bakmak gerekecek ve bilgim yok üst segment hakkında. O yüzden daha yüksek bütçeler için daha bilgili arkadaşlar bakabilir.

Hocam benim önerdiğim sistem 2k oyunculuk için giriş-orta seviyesi. Yayıncılıkta da oyun oynama konusunda da ev seviyesi olarak sizi idare eder. Ama 100k gibi daha yüksek bütçe ile profesyonel ekipmanlar girer işin içine. Özellikle kaliteli dış ekipmanlara bakmak gerekecek ve bilgim yok üst segment hakkında. O yüzden daha yüksek bütçeler için daha bilgili arkadaşlar bakabilir.
Teşekkürler hocam idare ederim 5 yıl falan sonra en iyisini dizerim o zaman güncel olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı