R5 5600 - RTX 5060 hazır sistem alınır mı?

AM5 sistem toplamakta mantıklı.

Ben olsam RX 6800 XT alırdım hocam dusunmeden.
6800XT olan satıcıya soru cevap kısmında 9500 TL teklif verilmiş direkt kabul etmiş bir tık şüphelenmedim değil.

Bir şeyin karışmaması lazım burada: @790140 DDR5 bir sistem toplamış. Benim yazdığım ise DDR4 bir sistem. DDR4 şu anda daha kötü performans vermez ama ileride upgrade yolu kapalı olur. Çünkü upgrade için anakart+ram değişikliği gerektirir. Bu konuya dikkat etmeniz gerek.

Türkiye'de maalesef ikinci el piyasası korkunç. Az önce Ankara'daki ekran kartı fiyatlarına baktım, istisnasız herkes sıfırından daha pahalıya koymuş. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Paylaşılan ilandaki gibi uygun fiyatlı bulursanız kaçırmayın ama ekran kartının 2. elinin riskli olduğunu ve test edilmesi gerektiğini de belirtmek lazım. Anlamadığınız bir konuysa kazıklanma ihtimaliniz var.

Bence sıkıntıya girmeden yükseltmeleri yapıp attığınızı almak daha mantıklı olur TR şartlarında ama güvenilir ve uygun bir 2. el bulursam neden olmasın.

Bence sıkıntıya girmeden yükseltmeleri yapıp attığınızı almak daha mantıklı olur TR şartlarında ama güvenilir ve uygun bir 2. el bulursam neden olmasın.
2. elde eğer satıcıya güvenemediyseniz ürünü kendi gözünüzle incelemeniz daha iyi olur.

Tabii şu da var, ben bütçe maksimum 24k diye düşünerek o fiyatın altında bir sistem attım. DDR5 sistem için ekran kartı 2. el bile olsa 24k'yı aşmak gerekecek. @790140'nın paylaştığı parçaların toplamı 17k. Buna 9.5k da ekran kartı eklerseniz 26.5 ediyor. Tabii epey iyi bir sisteminiz olur ama bütçenin yetiyor olması lazım.

Bu arada yükseltmeleri yazan kişi ben değilim. Başka bir arkadaş yapmış ve bence biraz tuhaf olmuş. 750W kasa, 5700x işlemci falan seçmiş, maksadı nedir anlayamadım. Dalga geçmek istiyor herhalde. 27k'ya alınmaz o sistem tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…