R5 5600 RX 570 mavi ekran hatası

GhencH

Decapat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:
  • Sapphire Nitro+ RX 570 4 GB
  • AMD Ryzen 5 5600
  • Gigabyte B450M S2H
  • Corsair 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 X 2

Minidump

Merhaba dostlarım. Ne zaman oyun oynamak istesem her oyundan sonra mavi ekran almaktayım. Sorunun neden kaynaklı olduğunu anlayamadım. Windows 11 yapmıştım sorun ondan sandım gene Windows 10'a düşürdüm.

Son düzenleme:
İşlemci neredeyse boştayken 62 °c. Olması gerekenden fazla. Gerçi havalar da epey ısındı, ayrıca Ryzen 5000 serisi sıcak çalışan bir seri ama yine de fazla.

Kasa hava akışı nasıl? Önü mesh mi? Parçalar içeride boğuluyor olabilir.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Biraz undervolt yapmayı denediniz mi bu kadar ısınmasın diye?

Hangi termal macunu kullanıyorsunuz, en son ne zaman sürüldü? Doğru sürüldü mü?

Oyun içerisindeki sıcaklık değerlerini de kontrol eder misiniz?

Soğutucunun hizalaması doğru mu? Herhangi bir yerde boşluk olmasın. Ayrıca ne çok gevşek, ne çok sıkı. Tatlı sıkı gibi olması lazım. :D

Kasadaki temperli camı çıkarttım ve kasanın sol tarafı boş yani hava akışı az da olsa bulunmakta.

Stok soğutucu kullanmaktayım.

Termal macunu ben sürmemiştim. İşlemciyi yeni aldığımda oradaki birisi sürmüştü. Maalesef orada olmadığımdan dolayı doğru veya yanlış sürüldüğünü söyleyemem. Ama Izoly bilgisayardan aldığımda sürülmüştü.

Diğer verdiğiniz soruları tamamladıktan sonra sizlere ulaşacağım yine. :D

O zaman termal macunun kalitesi ve uygulama konusu meçhul.

O yüzden mutlaka kaliteli bir macun edinip doğru şekilde uygulamasını yapın. Yardımcı olacaktır.

Sanirim sorun dediginiz givi termal macunda. Kuzenimden poweboost TG5105 macun aldım. Onu kullanacağım. Önerir misiniz yoksa idarelik mi kullanmaliyim?

Pek önerilmiyor, idarelik belki kullanılabilir.
Şuan boşta iken 53 dereceleri görüyorum. Normal midir ?

@EgeN7
Minidump

Yeniden mavi ekran yedim. İşlemcimin kaç derece olduğunu göremedim. Bir el valorant oynadıktan hemen sonra ana menüye girerken mavi ekran yedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    59,1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Aynı hata.

İşlemci sıcaklığına oyun içerisinde bakmanız gerekiyor.
MSI Afterburner gibi bir program kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı hata.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyun içi 78-81 derece arası gördüm. Ana menüye girerken bu ss i çekebildim.

Aynı hata.

Güncelleme:

Bilgisayarcıya götürdüm. Sorunun soğutucuların soğutma görevini yapamadığını söyledi ve değiştirdi. Stok fanı da değiştirdi haliyle. İşlemcinin de yazılımsal bir sıkıntısının olduğunu söyledi. 500 liralık bir fiyata da değişimini yaptı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    56 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Umarım işinin ehli biridir.

Düzgün bir termal macun mu sürmüş?

İşlemci eskisi gibi termal olarak acı çekiyor mu?
Yoksa düzeldi mi?

Tekrar mavi ekran alırsanız yeni dökümleri paylaşın, almazsanız konuyu kapatabilirsiniz.

@EgeN7
Şu an evde olmadığımdan deneyemeyeceğimi söylemiştim ona. Yarın mümkünse deniyip göreceğim. Sürdüğü termal macun piyasada ne iyi ne kötü bir macun olduğunu söyledi. İşinin ehli gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı