Aynı ekran kartını kullanıyorum ve yeni upgrade ettiğim üst seviye anakart ile problem yaşadım. Ama bu problem sanırım oyunun bu ekran kartı ile optimasyonu ile alakalı. Daha önce ki anakart'ım B450 chipset idi. BIOS üzerinden Smart Acsess Memory kapalı olduğu zaman çok kötü FPS değeri alıyorum, açık olduğu zaman her şey normale dönüyordu. Şimdi ise B550 çok üst düzey anakart ile SAM açık olunca FPS AVG 200
Kapalı olunca normal, fakat sadece de_ancient map hala sorunlu. Bunuda CS:GO başlat seçeneklerine bir kod yazarak çözdüm. Eminim sende de işe yarayacak gibi. Fakat bu komut ile FPS problemi çözülürken, oyun alt-tab hızı 5 saniye oluyor, ve bazen burada oyun crash yiyiyor. Ben başka kodlarıda denedim. Önce kendim için işe yarayan kodu vereyim, sonra diğer kodları. Diğer kodları sonra teker teker deneyip gözlemlersin, fark olursa olur olmazsa olmaz. Ama ilk kod kesin olacak diye düşünüyorum.
1. -disable_d3D9ex
"DirectX Seviyesi Başlatma Seçenekleri
-dxlevel 90 (DirectX v9.0)
-dxlevel 81 (DirectX v8.1)
-dxlevel 80 (DirectX v8.0)"
Genelde yüksek olan değer daha iyi sonuçlar vermiş kullanıcılar için, 80'e kadar inilmesi öneriliyor, daha aşşağısı kötü. Bu alıntı Steam'in kendi desteğindendir.
@Konfig Buyur arada ki farkı kendin gör
İki görseli bırakıyorum. Yani aklım almadı. Bu kod ile özellikle ekran kartı güç tüketimi W olarak artıyor, aynı şekilde CPU'da. Bundan dolayı olması gereken FPS değerine ulaşıyorum.