Çözüldü R5 5600 + RX 6500XT sistem CS:GO'da FPS düşmesi yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Konfig

Centipat
RAM
16 GB 3200 Mhz
Selam arkadaşlar, 1 ay önce başlıkta belirttiğim ekran kartını aldım ve 1 aydır hem FPS problemi olsun hem oyunda bulanıklık olsun uğraşıyorum en son konu açmak durumunda kaldım belki başına gelen arkadaşlar vardır ve yardımcı olurlar sorunum şu Inferno olsun Mirage olsun overpass olsun her türlü haritada yüksek FPS alıyorum aim_mapte botlara karşı 550-700 FPS arası fps_benchmark mapinde 670 AVG ortalama FPS alırken 5vs5 ya da DM'ye girince D2 de FPS 400-500'den bir anda 150-250 FPS düşmeye başlıyor.

Windows 10 kullanıyorum.
RAM 16 GB 3200MHz.
Anakart B450M-K biliyorum PC 3.0 da tam verim alamam ekran kartından fakat şu anki aldığım FPS'den memnunum drop yokken tabii.
BIOS güncel ekran kartı driver güncel.
SSD de sadece CS ve Windows kurulu diğer oyunlar HDD de.
SSD sağlık testi iyi durumda HDD de iyi durumda.
AMD Radeon ayarlarını her türlü denedim değişen bir şey olmadı ve şu anda oyun modunda.
Bazı denediğim yöntemler.
Ekran kartını DDU ile kaldırdım tekrar kurdum.
CS:GO sağ tık uyumluluk modu tam ekran iyileştirmeleri devre dışı bırak.

AMD Radeon'da sadece FreeSync açık ve Radeon gecikme önleme açık GPU açık denedim olmadı kapalı denedim olmadı ve CS:GO'da ayarlardan çoklu CPU devre dışı yaptım FPS değişmedi düşüş olmadı açtım gene değişen bir durum olmadı ama şu anda açık CS'yi tamamen silip yükledim yine olmadı oyun dosya bütünlüğü doğrula dedim olmadı.

Sadece format atmadım bir tek o kaldı.

Çözüm
Aynı ekran kartını kullanıyorum ve yeni upgrade ettiğim üst seviye anakart ile problem yaşadım. Ama bu problem sanırım oyunun bu ekran kartı ile optimasyonu ile alakalı. Daha önce ki anakart'ım B450 chipset idi. BIOS üzerinden Smart Acsess Memory kapalı olduğu zaman çok kötü FPS değeri alıyorum, açık olduğu zaman her şey normale dönüyordu. Şimdi ise B550 çok üst düzey anakart ile SAM açık olunca FPS AVG 200 Kapalı olunca normal, fakat sadece de_ancient map hala sorunlu. Bunuda CS:GO başlat seçeneklerine bir kod yazarak çözdüm. Eminim sende de işe yarayacak gibi. Fakat bu komut ile FPS problemi çözülürken, oyun alt-tab hızı 5 saniye oluyor, ve bazen burada oyun crash yiyiyor. Ben başka kodlarıda denedim. Önce kendim için işe yarayan kodu vereyim, sonra diğer kodları. Diğer kodları sonra teker teker deneyip gözlemlersin, fark olursa olur olmazsa olmaz. Ama ilk kod kesin olacak diye düşünüyorum.

1. -disable_d3D9ex

"DirectX Seviyesi Başlatma Seçenekleri
-dxlevel 90 (DirectX v9.0)
-dxlevel 81 (DirectX v8.1)
-dxlevel 80 (DirectX v8.0)"

Genelde yüksek olan değer daha iyi sonuçlar vermiş kullanıcılar için, 80'e kadar inilmesi öneriliyor, daha aşşağısı kötü. Bu alıntı Steam'in kendi desteğindendir.

@Konfig Buyur arada ki farkı kendin gör İki görseli bırakıyorum. Yani aklım almadı. Bu kod ile özellikle ekran kartı güç tüketimi W olarak artıyor, aynı şekilde CPU'da. Bundan dolayı olması gereken FPS değerine ulaşıyorum.
Tamamdır dönüşünü bekliyor olucam

Tamamdır dönüşünü bekliyor olucam
İki program ile bazı değişiklikler yaptım. Fakat FPS her ne kadar %30-40 oranında yüksek olsa da, oyunda mermi atarken tuhaf tutarsızlıklara neden oluyor. Yani stabil olayı gidiyor Bu yüzden ellemeyeceğim artık. Bu ekran kartınıda satacağım yakın zamanda. Eski B450 chipset olan anakartımda en azından Smart Access Memory açık olunca her şey normal oluyordu. Şimdi çok daha üst seviye model + B550 chipset anakartımda uyumsuzluk yapıyor kapalı ve açık olsa da. Nvidia geçeceğim ve bir daha AMD almam herhalde. Benim için çok kötü deneyim yaşattı ve beni cidden soğuttu. Kullandığım programlar;

RadeonMod ve ClockBlocker.

Bende B550 anakarta geçmeyi düşünüyordum ben CS'nin vermiş olduğu FPS'den memnunum ortalama 450-550 arası FPS veriyor fakat bu görüntü olayı beni bitirdi ciddi anlamda bende NVIDIA'ya geçmeyi düşünüyorum eski kartımda AMD'di fakat böyle bir görüntü sorunu yaşamamıştım 1024x768'e alınca sanki 800x600'e almış gibi bir görüntü ile karşılaşıyorum.

Benim deneyimlerimde de, ki çok deneyim oldu. Nadir de olsa AMD daha önce kullandım. Nvidia ekran kartlarına göre farklı monitörler ve sistemler kullanmama rağmen daha canlı oldu renkleri. Ne tuhaf bir oyun bu ya : ))) Bunu satıp en azından GTX 1060 alacağım. Gerçekten tuhaf tuhaf sorun yaşamaktan sıkıldım. Diğer oyunlarda iyi, hatta ekran kartı için benchmark testlerim genele göre iyi. Ama CS:GO performans leş. Sorunun çözümü için arama yapınca RX 6000 serisilerinde hep benzer şeyler görüyorum.

Bunu satıp 1070 de bulabilirsin hatta bütçeyi biraz zorlarsan 2060 falanda gördüm bugün az önce Smart acces Memory'yi açtım FPS de bir değişiklik olmadı mesela D2 de 17 kişilik bir DM'ye girdim yer yer FPS 600 oldu bir anda 400'e de düştüğü oldu ama 200 FPS değişkeni gerçekten çok farklı CS bozuk ya

GTX 1070 tabii ki bana daha iyi gelir. Ama o model %98 mining yapılmıştır. 2017 üretim olduğu için pek sıcak bakmıyorum. Yoksa kendi ekran kartımı en kötü 1 saat içinde 2800 TL satıp üzerinde 300 ekleyip en kötü bulabilirim GTX 1070. RTX 2060'da böyle, tabii üretim tarihi daha yeni. Bakalım sanırım 2060 alacağım en azından garantili olan. Ama önce 8GB RAMi satmam gerek

Hayırlısı diyelim o zaman peki benim bu 1024x768 bulanıklığı nasıl çözeriz ya var mı bir yolu

Hayırlısı diyelim o zaman peki benim bu 1024x768 bulanıklığı nasıl çözeriz ya var mı bir yolu
Teşekkür ederim. İşte dediğim gibi AMD Software üzerinden söylediğim ayar ile. Ama biraz tuhaf sorun yaşıyormuşsun. Ben denemiştim fakat sorun yaşamadım. Sadece benim için biraz inputlag yapıyor.

Teşekkür ederim. İşte dediğim gibi AMD software üzerinden söylediğim ayar ile. Ama biraz tuhaf sorun yaşıyormuşsun. Ben denemiştim fakat sorun yaşamadım. Sadece benim için biraz inputlag yapıyor.

O zaman yapacak bir şey yok yeni ekran kartı alana kadar ya da çözünürlük değişip oynayacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…