R5 5600 RX 6600 sisteme MSI B550M-A Pro anakart alınır mı?

Anakarttan beklentin ne? Wi-Fi mi olsun? 2 adet ekran kartımı takacaksin? İki adet mi bir adet mi SSD takacaksin? Ses yongasi iyi kotu fark eder mi? Bu anakarti secerken neleri tercih ederek karar kildin? Tamamen kisisel tercihe baglidir.

Üstteki arkadaşın dediği gibi beklentin nedir? Kaç tane kasa fanını kontrol etmek istiyorsun? Argb fan veya led takacak mısın? Overclock yapacak mısın? Kaç tane m2 desteği istiyorsun?
Yukarıdaki sorularıma göre tavsiye edebileceğim çok fazla overclock hariç Asus Prime B550m-a anakartı tercih edilebilir.

Anakart sayfasından baktığıma göre 3600MHz ram takabilirsin.

Kullanacağım kasa
Overlock bilmiyorum ileride belki yapmayı düşünürüm onun dışında bunları kulanicam Kingston HyperX D4 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3K2/16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kac adet takilabilir bu anakarta

Benim istediğim bana uzun süre gidicek üzmicek f/p bı anakart ve alcagim sistemleri desteklesin 2 adet M2 yuvası olsun yeterli olucaktir sanırım

Bunu almanı öneririm. Attığın modelin VRM ve MOSFET soğutucuları Allah'a emanet.

Bu anakart destekler mi alacağım ürünleri

Son düzenleme:
1800 TL kadar bütçeyi zorlarim yok bu yeterlidir derseniz bunu alacağım ?

Bundan bir tık ötesi bu anakart olacaktır. VRM ve mosfet soğutucuları daha gelişmiş ve bonus olarak M.2 soğutucusu bulunuyor. Sen de M.2 kullanacağın için daha serin çalışacaktır.

Bütçeni zorlayabiliyorsan bunu al yoksa attığım Gigabyte modeli de yeterlidir.

Screenshot_5.jpg

Bundan bir tık ötesi bu anakart olacaktır. VRM ve mosfet soğutucuları daha gelişmiş ve bonus olarak M.2 soğutucusu bulunuyor. Sen de M.2 kullanacağın için daha serin çalışacaktır.

Bütçeni zorlayabiliyorsan bunu al yoksa attığım Gigabyte modeli de yeterlidir.

Eki Görüntüle 1467808
Pekki teşekkür ederim son birşey ben buna 5600 işlemciyi taktiğım gibi kullanabilir miyim ekrstra birşey yapmam gerekiyormu bios falan ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı