Sistemimi yeni güncelledim, eski işlemcim R5 3600 ekran kartım ise RX 6600'di. İşlemci ve ekran kartı değiştirmeden önce de en basit örneğiyle Valorant'ta düşük ayarlar 1080p 150 FPS civarı alıyordum. Şu an ise R5 5600 ve RX 6700 XT ile 300 350 savaş anında ise 200 civarı FPS değerleri alıyorum. İzlediğim test videolarında 500 FPS aldıklarını görüyorum. Sorun ne olabilir? Sistemi değiştirdikten sonra format atmadım atarsam sorunum çözülebilir belki ama 1TB SSD içindeki oyunları tekrar indirmek çok uzun sürecek. Yani gerekli değilse atmak istemiyorum. CPU ve GPU kullanımı Poligon'da fotoğraftaki şekilde. Genelde %50'yi geçmiyorlar. Güç planı nihai performans seçili, BIOS'ta yapabileceğim XMP profili ve Core Performance Boost dışında ayar var mı bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi Sosyaller.
Hocam ekran kartı kablosunda sorun olabilir. 6700xt 2x8 pin güç kablosu istiyor. Sizde kaç takılı? Ekran kartı kablosunu kablolarını bir söküp takın. Bir de BIOS'tan bakın eco mode açık olabilir kapatın.
Hocam ekran kartı kablosunda sorun olabilir. 6700xt 2x8 pin güç kablosu istiyor. Sizde kaç takılı? Ekran kartı kablosunu kablolarını bir söküp takın. Bir de BIOS'tan bakın eco mode açık olabilir kapatın.
Tamam hocam bakın zannediyorum 8 pinlik girişe 6 pinini takmışsınız kablonun kalan 2side kenarda sallanıyor. Bildiğiniz şeyleri anlatmak gibi olmasın ama kablo şu fotodaki gibi 6+2 toplam 8 pin şeklinde. Bilgisayarı kapatıp kablolari çıkarın güzelce çıkarın iki kablonunda uçlarının tamamı şu ekran kartı yuvasına girecek şekilde bir daha takın.