R5 5600 - RX 6700 XT sistem kaç sene gider?

WoozlY

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Geçen salı Gaming gen TR'den birkaç özelleştirme ile ultima-6700 XT aldım. Aslında 3070'li bir sistem alacaktim fakat fiyat farki çok fazlaydı ve performans farkı da azdı. Ayrıca VRAM konusunda da 6700 XT biraz tercih sebebim oldu ve FSR 3.0'ın da bu sene çıkış yapacağını bildiğim için RX 6700 XT almak daha mantıklı geldi. Sonrasinda FSR'ın GeForce kartlara da geldiğini gördüm ve 3.0 da gelir herhalde diye düşündüm. Sizce mantıklı bir seçim miydi? Bu sistem beni kaç sene götürür 1080p oyun için? Ayrıca sizce FSR 3.0 ne zaman çıkar ve çıktığında vadettiği 2 kata kadar FPS artışı ve smooth bir görüntüyü sağlayabilir mi?

2026 Ağustosuna karar götürür.

1080p için uygun. AMD işlemci için bir şey diyemem çok başarılı ve fiyat performans işlemcileri. Lakin ekran kartı konusunda AMD hala istenilen düzeyde değil maalesef. NVIDIA yanında teknolojik eksikleri fazla ve bu gayet normal. Ray Tracing FSR konusunda zayıf RT de çok daha kötü. Keşke ekran kartı NVIDIA seçilseymiş. VRAM olarak doğru tercih kas gücü olarak da iyi. 4 yıl gibi götürür. Üstüne güncelleme parça değişimi yapılabilir daha sonra.

Yılın çıkış tarihleri:
RX 6700XT 2021
R5 5600 2022
Şimdiki zamanda:
Bence 5-6 sene götürür.

1080p oyun için 4-5 sene rahatlıkla götürebilir. Eğer sonradan tekrardan sistem almak isterseniz büyük ihtimal AM6 soket vs çıkar ve tekrardan sisteminizi yenileyebilirsiniz.

Hocam RT bana kalırsa çok gereksiz ve 3080 altındaki kartta DLSS olmadan kullanılması zor. Arada 5K TL fiyat farkı olmasa 3070 sistem alırdım. 4-5 senedir RX 560 kullaniyordum RDR 2 gibi bir oyunu bile FSR ile 50 FPS ile oynamıştım. Umarim bu sistem de 4-5 sene civarı götürür. Ardından artık RTX 50 serisi mi cıkar 60 mi çıkar onlardan devam ederiz.

RT kişiye bağlı değişken bir olay ben teknoloji olarak ve gerçeklik grafiksel anlamda önemsiyorum. Eskiden derdim önemi yok diye fakat sonrasında fikrim değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…