R5 5600 RX 6700XT sistem yükseltilmeli mi?

Valknut7

Yoctopat
Daha fazla  
Esenlikler,

2 yıldır kullandığım hazır sistem bilgisayarımı yenilemem mi gerekiyor? Yoksa ekran kartı degiştirmek beni bir süre daha eder mi? Kullanma şeklim genel olarak TV'ye bağlı bir konsol edasıyla kullanıyorum. RDR2 gibi yüksek grafikli oyunları 4 k ekran çözünürlüğü Ultra ayarlar ve FSR quality de 50-60 FPS arası oluyor. Şimdi genel olarak bir sorun yok fakat galiba biraz eskiyor gibi görünüyor.
Not: Sıvı soğutucu ile kullanıyorum gerekli veya gereksiz görenler olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde gayet yeterli bir sistem ama 4k çözünürlükte kullandığınız için çokta yeterli gelmeyebilir. Anakartı değiştirmeden herhangi bir işlemci yükseltme mantıksız olacaktır. Ryzen 5 5600 ile darboğaz yapacak kadar güçlü bir ekran kartı alabilirsiniz zaten 4k ve ultra grafikler durumu dengeler. Benim önerim sadece ekran kartını değiştirmeniz. Bütçe belirtmemişsiniz. Uygun fiyatlı olarak 2.el 6900 XT gibi bir ekran kartı işinizi görebilir (15 bin TL).

6900 XT güzel görünüyor. Peki sizce 9060 XT bir darboğaz vakası oluşturur mu? 2 fanlı versiyonu 18 bin TL gibi bir fiyatta olduğunu gördüm.

6900 XT güzel görünüyor. Peki sizce 9060 XT bir darboğaz vakası oluşturur mu? 2 fanlı versiyonu 18 bin TL gibi bir fiyatta olduğunu gördüm.
6700 XT'den 9060 XT'ye geçmeyi pek mantıklı görmüyorum özellikle 4K için, aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…