R5 5600 RX 6750XT sistem düşük FPS veriyor

Daha fazla  
R5 5600.
RX 6750 XT.
ASRock B550h HDV var.
Dual 8x2GB 3200MHz RAM var.
CS2 de düşük FPS alıyordum şöyle düşündüm acaba işlemci 4.4GHz kullanmıyor olabilir mi? Ekran kartının içinden baktığımda işlemci hızı 3.49GHz yazıyordu bunu nasıl öğrenirim ve nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
%75'lik kullanım bir şey değiştirmez önemli olan sıcaklığı, oyun oynarken arada sırada GPU ve CPU sıcaklıklarına bakın 80 derecelere gelmiyorsa hiçbir sıkıntı olmaz.

Bu arada Valorant indirdim 350-420 FPS civarı alıyorum DM en yüksek ayarlarda oynadım

Hocam CPU işlemci demek siz galiba ekran kartını kastettiniz 87-88 derece derken?
Hayır işlemci 87 88 derece

Stok fan ile kullanıyorsunuz değil mi? Anakartınızın kendi yazılımını yükleyip CPU fan hızını arttırın 85-90 dereceler çok yüksek.
Evet maalesef stok fan 2 3 ay sonra sıvı soğutucu almayı düşünüyorum
Anakart B550M HDV bunu yükleyip fan hızını arttırınca ne gibi bir etkisi olur

Evet maalesef stok fan 2 3 ay sonra sıvı soğutucu almayı düşünüyorum.
Anakart B550M HDV bunu yükleyip fan hızını arttırınca ne gibi bir etkisi olur.

İşlemci sıcaklığı az bir şeyde olsa düşer o 88 dereceyle kullanmak çok sağlıklı bir şey değil sıcaklık 80 dereceye düşse bile hiç yoktan iyidir
Stok fanı kendinizmi taktınız yoksa hazır sistem alırken onlar mı taktı?

Bende şu an stok fanla 5 5600 kullanıyorum ama sıcaklıklarım 1 saatlik testde Max 77 derece oldu. Sizin sıcaklıklarınız anormal derecede yüksek
Ekstradan ayar falan yaptın mı ? Bilmiyorum ya ama cs2 gibi oyunlarda 87 88 normal gibi stok fanla ne yapsam ? Bir bilgisayarciya falan götürüp fanları kontrol mü ettirsem acaba bilemiyorum bir sorun varmıdır acaba

Ekstradan ayar falan yaptın mı? Bilmiyorum ya ama CS2 gibi oyunlarda 87 88 normal gibi stok fanla ne yapsam? Bir bilgisayarciya falan götürüp fanları kontrol mü ettirsem acaba bilemiyorum bir sorun var mıdır acaba.

Ayar yapmadım işlemciye stok fanda hep %75 de çalışıyor, termal macundan dolayı desem sistemin daha yeni. Şu an oyunlarda FPS'i sabitle CPU kullanımı çok olmasın. Yakın zamanda kule tipi veya sıvı soğutucu alırsınız.

Peki soğutucu alınca bu kesin düzelir mi? Yani sistemle ilgili bir sorun yoktur değil mi ? Birde benim kasamın önü tam mesh değil onunda etkisi olduğunu düşünüyorum kasa DEEPCOOL C560

Birde biraz araştırma yaptım Stok Fan işlemciye tam oturmamış olabilir tarzı yorumlar var veya termal macun sürülmemiş/az sürülmüş bunu nasıl anlayabilirim ?

Böyle bir şeyde olabilir stok fanı söküp termal macun yenilemeniz lazım ama bilmiyorsanız bir bilgisayarcıya götürüp macunu yeniletin. Benim kasada hava akışı yok ona rağmen sizinki kadar ısınmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…