darkkaos91
Kilopat
RX 6800 ekran kartı ve Ryzen 5600 işlemcide oyunda drop ani FPS düşüşü ve düşük FPS mevcut. Sebebi nedir? 1080p Ultra ayarlarda oynuyorum oyunu 300 FPS vermesi gerekiyor... 650 watt +80 Bronze PSU ve 2x8 16 GB RAM mevcut.
Herhangi bir problem görünmüyor. Değerler normal.
Hocam oyunun optimizasyonu berbat diye biliyorum. Ama ben RTX 3050 kullanmama rağmen pek drop yemedim. Aklıma bir çözümde gelmedi araştıracağım çözüm bulursam yazarım konuyu takipteyim.
Herhangi bir problem görünmüyor. Değerler normal.
Hocam oyunun optimizasyonu berbat diye biliyorum. Ama ben RTX 3050 kullanmama rağmen pek drop yemedim. Aklıma bir çözümde gelmedi araştıracağım çözüm bulursam yazarım konuyu takipteyim.
Bende 5600 ve 6700XT var, bende de düşüşler oluyor özellikle sis içinde ve paraşütten atlayınca. Çözüm 5800x3D'ye geçmek çünkü ben de çok çözüm aradım ama yok maalesef.
Düşük ayarlarda denediniz mi? İşlemci, ekran kartı ya da ram vb. testi yaptınız mı? Bariz gözüküyor anlık fps düşüşü ama nedenini bulmak çok zor.Video upload ettim hatta 230 FPS'lerden 130'lara iniyor ve video da yok ama drop sorunu da oluyor.
Düşük ayarlarda denediniz mi? İşlemci, ekran kartı ya da RAM vb. testi yaptınız mı? Bariz gözüküyor anlık FPS düşüşü ama nedenini bulmak çok zor.
İsterseniz dediğim testleri de yapın emin olmuş oluruz. TPM'yi de kapatıp öyle deneyin. Ekran kartı testinde sorun göremedim.Ekran kartı FurMark testi yaptım onun dışında herhangi bir test yapmadım.
Düşük ayarlarda denediniz mi? İşlemci, ekran kartı ya da RAM vb. testi yaptınız mı? Bariz gözüküyor anlık FPS düşüşü ama nedenini bulmak çok zor.
Sistem Windows 10 Pro idi, yeni format atarak Windows 11 Home yaptım ve bütün driverları Windows Update'yi güncelledim. Upload ettiğim videoda dikkat ettiyseniz 230 FPS'lerde iken oyun 158 watt güç çekiyor ekran kartı ve FPS düşüşünde 140 wattlara iniyor...
İsterseniz dediğim testleri de yapın emin olmuş oluruz. TPM'yi de kapatıp öyle deneyin. Ekran kartı testinde sorun göremedim.