R5-5600 Ryzen Master ile overclock yapmak mantıklı mı?

canris

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RTX 2060
İşlemci
RYZEN 5 5600
Merhaba, AMD Ryzen Master programından overclock yapmak mantıklı mı? Sizce yapılmalı mı ve yapılırsa neler değişir?

Beklenti nedir b chipset anakarta sahipseniz yüzde 5-6 performans artışı yakalayabilirsiniz fakat bu size extra sıcaklık olarak döner.
Bende sıcaklık konusunda düşüş yapabilme ihtimaline karşı biraz araştırıyordum, pek bilmediğim için sizlere sormak istedim. Performans olarak sistemim gayet ideal durumda, sadece sıcaklık daha da düşerse böyle bir şey deneyecektim fakat sıcaklık artacaksa eğer hiç uğraşmayacağım.

Artar tabii ki de bana kalırsa uğraşmaya değmez YouTube üzerinde yüzlerce rehber var size uygun olan videoyu tespit ederek kendi sorumluluğun altında işlemleri uygulayabilirsin. Not stock fan falan kullanıyorsan uzak dur.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? MSI anakarttan Gameboost'u aktif edince %10 lik bir performans artışı yaşamıştım. Tabii sıcaklık olarak geri döndü bu. Pek de mantıklı değil.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? MSI anakarttan Gameboostu aktif edince %10 lik bir performans artışı yaşamıştım. Tabii sıcaklık olarak geri döndü bu. Pekde mantıklı değil.
Hem sıcaklık artacaksa ve mantıklı da durmuyorsa hiç bulaşmayacağım, önden bilgi almak için konuyu açtım. Teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…