R5 5600 sistem 95 dereceyi görüyor

Salih1020

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
MSI B350M Pro VD Plus
İşlemci
Ryzen 5 5600
Sistem özellikleri:
Ekran kartı: RX6600.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Kasa: Izoly tuffy m3.
RAM: 16 GB 3200MHz.

Merhaba, sistemim gördüğünüz gibi işlemcim kasa küçük ve tek fanlı olduğundan çok ısınıyor oyun esnasında 95 dereceleri görebiliyor. DeepCool AK400 Dark Plus soğutucu almakla BitFenix Nova mesh SE tg kasa almak arasında kaldım. Bütçem de kısıtlı ikisini birden alamam. Soğutucu sorunumu çözer ama az bir para ekleyip kasa da alabilirim ama kasanın çok fazla işlemci sıcaklığını düşürebileceğinden emin değilim. Düşünceleriniz nedir?

Turbo Boost'u kapatabilirsiniz.

Kasanız tek fanlı ve küçükse öncelik kasayı değiştirmeniz daha iyi olacaktır. Bahsettiğiniz işlemci stok soğutucuda bu mevsimde 70-75 arası geçmemesi lazım.

aynı işlemciye sahibim yazın sıcakta 80 küsürlere çıkıyordu maksimum bende.

Kasanız tek fanlı ve küçükse öncelik kasayı değiştirmeniz daha iyi olacaktır. Bahsettiğiniz işlemci stok soğutucuda bu mevsimde 70-75 arası geçmemesi lazım.

Aynı işlemciye sahibim yazın sıcakta 80 küsurlere çıkıyordu maksimum bende.

Kasa öneriniz var mı? Siz hangi kasayı kullanıyorsunuz?

Kasa öneriniz var mı? Siz hangi kasayı kullanıyorsunuz?
Vento VG15 kullanıyorum ama daha iyi kasalar vardır. Kasam Güzel şık değil rgb gözüken çubukları var değiştirilemiyor ve kapatılamıyor. Önünün mesh olması çok büyük artı toz yapıyor ama 2 haftada 1 silersiniz yada makineye çektirirsiniz.

Vento VG15 kullanıyorum ama daha iyi kasalar vardır. Kasam Güzel şık değil rgb gözüken çubukları var değiştirilemiyor ve kapatılamıyor. Önünün mesh olması çok büyük artı toz yapıyor ama 2 haftada 1 silersiniz yada makineye çektirirsiniz.
Bitfenix nova mesh se sizce alınabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı