R5 5600 sistem açılmıyor

gocimeri

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 6600
İşlemci
R5 5600
Bilgisayarim açılmıyor. Tüm kabloları söktüm gücü kapattım açma tuşuna basılı tutmayı bir iki kere basıp bırakmayı denedim, RAM'leri söküp taktım, BIOS pilini çıkarıp taktım hiçbir türlü olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onceden çalışıyordu zaten hocam yeni almadım sabah çalışıyordu akşam bastım açma tuşuna fanlar dönüyor renkler geliyor ama bilgisayar açılmıyor monitörlerde alakasi yok.

Hocam o sorun bende de oluyordu ve ben çözümü RAM'ı oturtmakla hallettim, ilk başta bakınca RAM yerinde gibi gözüküyordu ama hafif bir kısmı havada olduğunu fark ettim. Sizde bir kontrol edin isterseniz.

Hocam o sorun bende de oluyordu ve ben çözümü RAM'ı oturtmakla hallettim, ilk başta bakınca RAM yerinde gibi gözüküyordu ama hafif bir kısmı havada olduğunu fark ettim. Sizde bir kontrol edin isterseniz.
Hocam Rami kaç defa çıkarıp taktım tam oturuyomu bilmiyorum ilk basta kilidi kapalıyken ram çıkmıyordu başka bı yerde çıkarıp takınca duzeldigi yaziyordu denedim busefer de Kilid kapalıyken bile çıkıyor ama ne kadar bastirsamda gene aynı şuan kilidi kapalıyken bile cikarabiliyorum

Hocam RAM'i kaç defa çıkarıp taktım tam oturuyor mu bilmiyorum ilk basta kilidi kapalıyken RAM çıkmıyordu başka bir yerde çıkarıp takınca duzeldigi yaziyordu denedim bu sefer de kilit kapalıyken bile çıkıyor ama ne kadar bastirsamda gene aynı şu ankilidi kapalıyken bile cikarabiliyorum.

Demek ki sorun RAM kısmında tam oturmuyor, RAM'i her iki tarafından da bastırarak oturtun eğer varsa RAM yuvasının 2 tarafındaki pinleri de açın RAM'leri takın ve pinleri kapatın. RAM'lerin çıkmadığından emin olduktan sonra bilgisayarı açmayı deneyin.

Hocam anakartınız DDR4 olmalı, siz DDR-2-3-5 takmaya çalışıyor olmayasınız? Çünkü birbirinden farklı çentiklere ve pin sayısına sahipler.
Hocam çalışırken çıkardığım yere geri taktım hepsi bu ama kilidi kapasamda gene çıkıyor ama kendiliğinden çıkmıyor ben cikartirsam çıkıyor sorunun ramden olduğunu sanmıyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı