R5 5600 sistem boot logosundan sonra başlamıyor

Halil16

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance lpx 32 gb 3600 c18
SSD veya HDD modeli
Wd blue 1 tb 3500 mb/s
Ekran kartı
Rtx 4060ti 8 gb
Anakart
B550m pro vdh wifi
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar herkese iyi Sosyaller,
Yeni bir bilgisayar topladık özellikler şu şekilde;
B550M Pro VDH Wi-Fi anakart
Ryzen 5 5600 işlemci
MSI MPG 650 80 Gold watt PSU
32 GB Corsair RAM
WD blue 1 TB SSD
RTX 4060 Ti

Bilgisayarı topladıktan sonra, format atmak için Windows yüklü USB ayarladım. Önce 10 daha sonra 11 denedim. BIOS ekranı logosundan sonra yükleme başlamadı bir türlü. Logo gittikten sonra ekran boş bekliyor veya arada bir Windows logosu ekranın ortasında bomboş duruyor öylece format atmaya başlamıyor.

Saatlerce bekledim herhangi bir tepki vermiyor.

Birçok şey denedim; BIOS güncellemesi, RAM'leri söküp takma, parçaları yeniden montajlama, UEFI'yi legacy CSM'e çevirme aklıma gelebilen neler varsa denedim ancak sonuç üretmedi. Her seferinde aynı problem devam etti. Butona basıyorum her şey açılıyor BIOS'a giriyor donanımlarımın hepsini görüyorum. Flash belleğimi değiştirerek denedim yine aynı, BIOS tuşlarını belirten yer geçtikten sonra aynı boşlukta bekletiyor ve hiçbir şey olmuyor.

Bazı parçaları arkadaşımın bilgisayarına takıp test ettim, hiçbirisinde bir problem yok. Sorunun anakarttan olduğunu düşündüğüm için değişim süreci başlattım. Bu arada işlemci pinlerinde yamulma yok, RAM'ler, SSD ve ekran kartı diğer bilgisayarda sorunsuz olarak çalışıyor. Hatta SSD'yi çıkarıp diğer bilgisayarda formatlamayı denedim ve tak diye formatladı, daha sonra kendi bilgisayarıma taktım o halini bile boot etmedi, logo ekranı geçiyor ve kalıyor öyle boot etmiyor.

Sorunla karşılaşan veya tecrübe eden oldu mu?

Bu arada 1-2 defa bazı BIOS ayarlarıyla 0xc0000428 kodlu hatayı gördüm ve signature wasn't verified tarzı bir hata verdi ancak başka hiçbir hata üretmedi. Sürekli boş ekranda kaldı BIOS'tan sonra. BIOS'u son sürüme güncellemeden önce de sürekli donuyordu BIOS'ta güncelledikten sonra çok nadir olsa da yaptığı oldu BIOS'ta donmayı. Yardımlarınızı beklemekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…