R5 5600 sistem CRITICAL_PROCESS_DIED hatası

Skyming5345

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
2x Kingston Fury 16gb DDR4 3200MHz Cl16
SSD veya HDD modeli
KIOXIA PCIe M2 1TB EXCERIA G2 NVMe 3D 2100/1700
Ekran kartı
Sapphire PULSE Radeon RX 6600
Anakart
Gıgabyte B550M DS3H 4000MHZ(OC) rev 1.5 DDR4 Soket
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba. Bir ay önce, BIOS'tan bilgisayarımın RAM frekanslarını ayarlarken bilgisayarım kısa devre yaptı. Bu sorunun basit bir çözümü olduğunu düşünerek bilgisayarcıya götürdüm. Kendisi bilgisayarı düzeltti, ancak birkaç gün sonra RAM'lerin frekansını yükseltmek için XMP'yi açtım ve RAM frekansını 3200MHz yaptım. Herhangi bir oyuna girdiğimde bilgisayarım aniden çökmeye veya mavi ekran almaya başladı. Bu sorun sadece oyun oynarken değil, hatta Discord kullanırken dahi ara sıra meydana geliyor. Discord aniden kendini yeniden başlatıyor. Örneğin, Valorant oynarken oyun aniden kapanıp tekrar açılıyor veya bilgisayar mavi ekran veriyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Bu sorunu çözmek için bazı şeyler denedim. Öncelikle XMP'yi devre dışı bıraktım, ancak sorun düzelmedi. Ardından RAM frekansını 3000MHz ve 3200MHz'e ayarladım, ama yine de düzelmedi. Ben de bilgisayarıma format attım, formattan sonra Discord ve Valorant çökmemeye başladı ancak 16 + 16 Dual channel yapınca Valorant da yine mavi ekran alıyordum. Ardından tek kanal 16 GB RAM kullanmaya başladığımda mavi ekran hatası almıyorum. Her iki RAM'i tek tek takıp test ettim ve ikisini de tek başına kullandığımda herhangi bir mavi ekran hatası almadım. Ardından Rust oyununda ise her ne yaparsam yapayım, tek kanal RAM kullansam bile yine mavi ekran hatası alıyorum. Bu nedenle sorunun RAM'lerden kaynaklandığını düşündüm. Evdeki yedek 8 GB RAM'i tek başına taktım, ancak onda da mavi ekran yerine bilgisayar aniden donuyor ve kendini yeniden başlatıyordu.

Sorunun Windows 11'de olabileceğini düşünerek Windows 10'a geçiş yaptım, ancak sorun düzelmedi. Dün gece BIOS'u güncelledim, ancak yine de düzelmedi. Sonrasında Memtest86 testini yaptım, ancak hiçbir hata bulunmadı, her şey temiz çıktı. Elimde bulunan 3 RAM'i tek tek bütün slotlarda denedim, belki anakart slotlarında bir sorun vardır diye, ancak her seferinde bilgisayar çöktü veya mavi ekran aldım. Artık çok çaresiz kaldım, ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

herhangi kayıtlı bir dump dosyası yok zaten mavi ekran saliselik gözüküyor

Sanırım yaptım ama nasıl göndereceğim dosya.ttc linki yasakmış sanırım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı