Merhaba, yaşadığım bir soruna çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ama sebebini hiçbir şekilde bulamadık. Her zaman da kapatmıyor misal 10 saat film izleyin sorun yok ama bir oyuna girince 30dk 40dk belki 1 saat sonra PC kendini yeniden başlatıyor. Şimdi bunu okuyunca direkt PC ısınıyor kapanıyor diyebilirsiniz fakat bilgisayar kendini yeniden başlattığı vakitte ekran kartı 60 derecenin altında işlemci 60 derecenin altında olduğunu belirteyim. Aynı şekilde SSD anakart vs. de hepsi ideal sıcaklıklardayken bu sorunu yaşıyorum. Sistemsel hatalardan dolayı bilgisayar kendini yeniden başlatmasına izin veren bir ayar var "başlangıç ve kurtarma -> otomatik olarak yeniden başlat" kutucuğu boş olduğunu da belirteyim. Sonrasında hatayı bulmak için stres testi yaptık bilgisayara fakat 40dk 50dk stres testi devam etmesine rağmen PC kendini yeniden başlatmadı, yani her şey son gücünde çalışmasına rağmen PC kendini yeniden başlatmıyor. Çok basit bir oyun oynarken bile PC kendini yeniden başlatıyor misal feign 60 MB bir oyun en kötü bilgisayarlarda bile sorunsuz oynanacak bir oyun fakat benim bilgisayarımda 2 3 elden sonra kendini yeniden başlatıyor tahmini 20-30 dakika bilgisayarda 3. parti bir yazılım olduğu düşüncesini de değerlendirip temiz bir format attım fakat sorun düzelmedi PC kendini yeniden başlatmaya devam ediyor. Feign'i oynarken 180Hz de olduğu için kapandığını düşünmüştüm bunu teyit etmek için bilgisayarı 144Hz'e çektim 1 2 gün kapanmamıştı fakat sonra yine aynı şekilde kapanmaya devam ediyor. Monitörde sorun olduğunu düşündüm farklı bir monitör takılı şu an bilgisayara fakat yine aynı şekilde yeniden başlatmalar devam ediyor. İnternet üzerinde buna benzer hatalar yaşayanların çözümlerine baktım ve denedim fakat hiçbiri etkili olmadı.
Sistem bilgisini de aşağı tarafa yüklüyorum, PC kendini yeniden başlatırken sıcaklığın etkisiyle olmadığını belirttim fakat yine de onu da SS olarak atayım.