R5 5600 sistem ne kadar eder?

Bu tamamen kişisel zevk ve tercih meselesi bu türde sistem arayan insanlarda mevcut ben tamamen zevkine böyle bir setup dizdim. Görsele önem veren kitlede mevcut . Şimdi ben stok fanlı bi sistemle sıvı soğutmalı sistemi nasıl aynı kefeye koyayım ya alıcı gözüyle bakmak yada gözüme hitap ediyorsa 1-2 bin farkı neyse gözden çıkartırım bunu şunada benzetebiliriz ben sıfır araba alırken çelik jant sunrof dokunmatik teyp opsiyonluyorum 30k fazla veriyorum ama diğer sıfır alan arkadaş boş paket şeklinde 30k ucuza alıyor arabayi ama ikiside aynı marka model beygir tork renk teker dimi sizce bu durumda 30k farkla araçını özelleştiren adam mı kazıklanmış oluyor yoksa ki boş sıfır paketini alan mı mantıklı akıllı alışveriş yapmış oluyor ) dediğim gibi tamamen zevk tercih meselesi bende kendi sistemimin hitap edeceği bi alıcıya ulaşıp o şekilde satmayi hedefliyorum zaten ama burada asus dual 4070 ile rog 4070in aynı fiyata satılmadığını belirtmek istiyorum veya stok fanlıyla sıvı soğutmalının aynı paraya satılmaması gerektiğini savunuyorum ama şuan burada arkadaşların yorumlama mantıkları düz normal bi kasayla kıyaslamalarını doğru bulmuyorum

Bu sisteme 16-18 k diyen arkadaşa soruyoru
Çip seti nedeniyle daha üst yükseltmelere kapalı bir sistem. Dolaylısıyla hayal ettiğiniz rakamlar gelmez. Monitör hariç en iyi ihtimalle 16-18 civarı gider.
bu sisteme 16-18k eder dediğin için sana soruyorum hocam . Sistemde sıvı soğutma yerine stokfan olsaydı 4060ti aero beyaz 3x fan rgbli ekran kartı yerine asus dual 2 fanlı olsaydı rgb li beyaz ram yerine düz siyah normal ram olsaydı 1tb m2 yerine 500gb m2 olsaydı beyaz kasa yerine siyah kasa olsaydı bu sistemin ederi ozaman 12-13k falanmı oluyor bunu bi açıklar mısın ?
 
Son düzenleme:
Arkadaşım, neden savunmaya geçiyorsun? NEden yanıt beğenmiyorsun?
Bir soru sormuşsun, cevap verilmiş. Piyasa gerçekleri maalesef böyle. Ha birini bulursun, denk gelir daha pahalıya satarsın. Piyasada elindeki bütün parçalardan kıyamet gibi varken durum budur.

Daha da açıklama yapmama gerek yok. Alıcı değilim, satıcı değilim. İlanını eleştiren, darbeleyen biri değilim. Bu saçmalığa harcayacak zamanım yok
 
Savunmaya geçtiğim de yok cevap beğenmemezlikte yapmıyorum sadece mantığını anlamaya çalışıyorum . 16-18k dediğin sistemde diğer bileşenler olsaydı nekadar edecekti diye merak ettim .
 
İkinci elde kimse beyaz setupmış falan bakmıyor elbette bakan vardır ama denk getirirsen işte.
 
Bulduğun alıcısına göre değişir 16000/20000 arası gider. Şansını 1 ay 20.000'den yana kullan, eğer alıcı bulamazsan 18.000'e düşür.
 
İkinci elde kimse beyaz setupmış falan bakmıyor elbette bakan vardır ama denk getirirsen işte.
Kanka olay sadece beyaz olması değil ki yani ben şunu savunmuyorum normal kasada stok fan var ama bendeki stok fanda beyaz normal kasada düz ram var bendeki beyaz demiyorum yada normal sistemde 2 fanlı asus dual var bendeki de 2 fanlı asus dual ama beyaz demiyorum arada segment farkları var sadece beyaz olarak algılamayın . Stok fan yerine 240mm sıvı soğutma tercih etmişim düz 3200mhz ram yerine beyaz rgbli 3600mhz ram tercih etmişim asus dual 2 fanlı gpu yerine 3x fanlı beyaz rgbli gpu seçmişim 500gb m2 yerine 1tb m2 seçmişim burda olaya tamamen beyaz renk mantığıyla bakmayın bazı parçaların segmenti farklı bende gpu ve kasa beyaz geldiği için beyaz bi sıvı soğutma tercih ettim beyaz rgb ram tercih ettim ram hem rgb hem beyaz hem 3600mhz gpu hem 3 fanlı hem beyaz hem rgbli sıvı soğutma beyaz rgbli 240mm kasanın siyahıda beyazı da aynı maliyet ama diğerlerini aynı maliyetten görülmesini kabul etmiyorum sadece.
 

Ben size dedim hatalı bir para olabilir diye konu sahibi ben değilim zaten parçalarının fiyatlarına baktım.


Evet büyük ihtimal yanlış anladım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…