Yeni fan geldi taktim , bilgisayar ekrani gelmedi. Kasa aciliyor fanlar dönüyor ama mouse klavye ve ekran yanmiyor. Bugun bilgisayarciya goturucem , fani fazla sıkmış olabilirsin , termal macun fazla olabilir, işlemci yuvasina termal macun kacmis olabilir gibi yorumlar gordum elimden geldiğinde gevşek bıraktım, termal macunuda boca etmedim, birazda temizlemeye ugrastim ama yine acamadim o yuzden bi gotureyim bilgisayarciya.İşlemci derecesi 83 biraz fazla adamın parça değişimi zarar vermediğine eminsen sisteme dip format at driverlardada sorun olabilir, yanlış BIOS da kurmuş olabilir kontrol et, sorun PSU kaynaklıda olabilir ayrıca macun yeniyse işlemci neden yüksek stok fan olsa bile 78 en kötü kasa yapısına bağlı 80'ni geçmemesi lazım.
Anakartda düzelmemiş olabilir değişim istiyordur.
Geri dönüş yapmayı unutmayın tecrübe kazanalım bizimde bilgimiz olsun.Yeni fan geldi taktim , bilgisayar ekrani gelmedi. Kasa aciliyor fanlar dönüyor ama mouse klavye ve ekran yanmiyor. Bugun bilgisayarciya goturucem , fani fazla sıkmış olabilirsin , termal macun fazla olabilir, işlemci yuvasina termal macun kacmis olabilir gibi yorumlar gordum elimden geldiğinde gevşek bıraktım, termal macunuda boca etmedim, birazda temizlemeye ugrastim ama yine acamadim o yuzden bi gotureyim bilgisayarciya.
sıcaklık değerleri 83 dereceden 72 ye kadar düştü ama sebebi bilinmeyen bir şekilde hala güçlü oyunlarda kapanmaya devam ediyor. Yeni sistem toplama kararı aldım paraya kıyıyorum bugün, 5-10 sene idare edecek sağlam bir sistem topluyorum rtx 5080 ekran kartlı , ryzen 7 9800x3d işlemcili, full lian li kasa, fan ve sıvı soğutuculu.Geri dönüş yapmayı unutmayın tecrübe kazanalım bizimde bilgimiz olsun.
Sıcaklık değerleri 83 dereceden 72'ye kadar düştü ama sebebi bilinmeyen bir şekilde hala güçlü oyunlarda kapanmaya devam ediyor. Yeni sistem toplama kararı aldım paraya kıyıyorum bugün, 5-10 sene idare edecek sağlam bir sistem topluyorum RTX 5080 ekran kartlı, Ryzen 7 9800x3D işlemcili, full Lian Li kasa, fan ve sıvı soğutuculu.
Yeni kasam daha gelmedi muhtemelen yarına hazır olur, benim sistem hala oyunlarda kapanmaya devam ediyor, bugün basit oyunlar oynayayım bari dedim Roblox'a girdim, Roblox oynarkende kapandı. Bir oyuna girdiğimde bilgisayardaki fan sesi aşırı derecede yükseliyor, ekran kartı fanları aşırı hızlı dönüyor, PC 2 yıldır bakıma girmiyordu bende sadece içini temizleyip işlemciye termal macun sıkıyordum, PC'yi genel temizlik ve bakıma sokmak için bilgisayarcıya götürdüm ekran kartını temizlemiş macun yenilemiş ( 2 yıldır dokunmamıştım ), bilgisayar bakımdan geldi kapanma sorunları başladı. Power supleyde arıza düşünüyordum şu an ekran kartınada taktım kafayı. Fotoğraftaki hotspot kısım oyunlarda 110 dereceye çıkıyor.Eki Görüntüle 2448204
Sıcaklık değerleri 83 dereceden 72'ye kadar düştü ama sebebi bilinmeyen bir şekilde hala güçlü oyunlarda kapanmaya devam ediyor. Yeni sistem toplama kararı aldım paraya kıyıyorum bugün, 5-10 sene idare edecek sağlam bir sistem topluyorum RTX 5080 ekran kartlı, Ryzen 7 9800x3D işlemcili, full Lian Li kasa, fan ve sıvı soğutuculu.
Yeni kasam daha gelmedi muhtemelen yarına hazır olur, benim sistem hala oyunlarda kapanmaya devam ediyor, bugün basit oyunlar oynayayım bari dedim Roblox'a girdim, Roblox oynarkende kapandı. Bir oyuna girdiğimde bilgisayardaki fan sesi aşırı derecede yükseliyor, ekran kartı fanları aşırı hızlı dönüyor, PC 2 yıldır bakıma girmiyordu bende sadece içini temizleyip işlemciye termal macun sıkıyordum, PC'yi genel temizlik ve bakıma sokmak için bilgisayarcıya götürdüm ekran kartını temizlemiş macun yenilemiş ( 2 yıldır dokunmamıştım ), bilgisayar bakımdan geldi kapanma sorunları başladı. Power supleyde arıza düşünüyordum şu an ekran kartınada taktım kafayı. Fotoğraftaki hotspot kısım oyunlarda 110 dereceye çıkıyor.Eki Görüntüle 2448204
yeni kasa toplanıyor ekran kartı yarın gelicek, bugün ilk defa kendim ekran kartımı açıp termal macun yeniledim, hotspot max 84 dereceyi gördü ve herhangi bir kapanma yaşanmadı henüz. 2-3 maçtır fortnite oynuyorum, kapanma gerçekleşirse buraya yazacağım .İşlemci sorunluydu o zaman tam hatırlamıyorum konuyu,
Ne yaptınız aldınız mı yeni kasayı.
Yeni kasa toplanıyor ekran kartı yarın gelecek, bugün ilk defa kendim ekran kartımı açıp termal macun yeniledim, hotspot Max 84 dereceyi gördü ve herhangi bir kapanma yaşanmadı henüz. 2-3 maçtır Fortnite oynuyorum, kapanma gerçekleşirse buraya yazacağım.
Haa anladım değerler gayet iyi.hayır normal sıcaklık 71 derece max, hotspot yazan kısım 110 u görüyordu 84 ü görüyor şimdi.