R5 5600 sistem oyunda kapanıyor

Nekx86

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill 32 GB 3200Mhz CL16
Ekran kartı
RX 590 Nitro+ SE OC 8GB
Anakart
A520M-A PRO
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar sisteme daha yeni geçtim son üç gündür bilgisayarım bana trip atar gibi davranıyor. Bilgisayarı ilk yenilediğim gün sadece Rust adlı oyunu oynarken ekran gidip geliyor ve grafik kartı Aygıt Yöneticisi üzerinde disable şekilde gösteriyordu, çeşitli ayarlamalar yaptım ve oyunları bir problem olmadan oynamayı başardım. Fakat bugün nedense bilgisayar oyun esnasında, bazı zamanlar oyunda olmasam bile kendini kapatıyor ve yeniden başlatıyordu. Öncelikle işlemci ve ekran kartı gibi sıcaklıkları kontrol ettim sizinle elde ettiğim bilgileri ve sistem özelliklerimi paylaşacağım bana bu konuda yardımcı olmanızı çok isterim.

• Anakart: MSI A520M-A Pro.
  • CPU: AMD Ryzen 5 5600.
  • RAM: G.Skill 16 GB X2 (3200 MHz)
  • Ekran kartı: RX 590 Nitro+ SE OC 8 GB.
  • PSU: Gametech 700W 80 Plus Bronze.

Dosya Ekleri

• MSI_SnapShot.jpg
    MSI_SnapShot.jpg
    142,2 KB · Görüntüleme: 43
  • GPUHeat.png
    GPUHeat.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 41
  • CPUHeat.png
    CPUHeat.png
    28,6 KB · Görüntüleme: 44
PSU'dan dolayı olabilir. İmkanınız varsa başka bir PSU'yu sisteme takın bir de öyle deneyin. Bir de alakası olduğunu sanmıyorum ama BIOS sürümü işlemciniz için uygun mu?

Aygıt yöneticisinde, kartın özellikler kısmındaki hata kodu nedir?

O sorunu çözdüm fazla güç çektiğinden dolayı kaynaklanıyordu. Arada bir Watch Dogs 2'de Ultra ayarda oynarken gidip geliyor o kadar, eğer aynı hata bir daha olursa o zaman sizinle paylaşırım.

PSU'dan dolayı olabilir. İmkanınız varsa başka bir PSU'yu sisteme takın bir de öyle deneyin. Bir de alakası olduğunu sanmıyorum ama BIOS sürümü işlemciniz için uygun mu?

BIOS sürümü en son sürüm zaten işlemcimi desteklediği sürüm V19 sürü müydü en son sürüme güncelledim herhangi bir problem göremedim bununla alakalı.

Bana uygun PSU önerisi yapabilir misiniz? Eğer sorun PSU'da ise en yakın sürede değiştirmeye çalışacağım. Ekran kartı olarak RX 590'dan RTX 3060'a geçmeyi düşünüyorum ona göre PSU önerebilirseniz çok mutlu olurum.

600W önerecektim ama daha pahalı olduğu için bu düşünülebilir.

Teşekkür ederim.

PSU farklı bir sisteme taktım ve hiçbir şekilde PC kapanması yaşanmadı. Muhtemelen elimdeki işlemcinin çok fazla ısınmasından kaynaklı bir kapanma var. Oyun oynarken işlemci sıcaklığı 80 dereceye kadar çıkabiliyor ve kolay kolay sıcaklık düşmüyordu. En son BIOS ayarlarından fanları ayarladım ve Core Performance Boost özelliğini kapattım. 7-8 saat oyun testinin ardından bir problem görmedim. Şu anlık tek sıkıntı yüksek grafikli oyunları açmaya çalıştıgımda ekran kartı çok ısındığı için görüntü gidiyor ya da tam tersi yine thermal shutdown atıyor. En kısa sürede soğutucuları değiştirmem gerekli. Yardımlarınız için teşekkürler. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı