R5 5600 sistem yavaş gibi çalışıyor

Ozb01

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller,
2 hafta önce bir sistem aldım site üstünden.
İçinde R5 5600 işlemci.
ASUS RX 7700XT ekran kartı.
A 520r anakart.
3200 MHz 16 GB RAM.
1 TB SSD.
Thermalright soğutucu.
750W Power Supply bulunmakta buraya kadar bir sorun yok. Parçalar birbirine ne kadar uyumlu olmasa da ileride sistemi geliştirmeyi düşünüyorum hem ne yönde geliştirebileceğimden hem de kafamı karıştıran durumlara yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle sistem normal kullanımda iken yavaşmış gibi hissediyorum örnek veriyorum eski laptopumda bazı şeylere hızlı girerken; şu anki masaüstümde sanki zorlanıyormuş gibi hissediyorum. Bir yavaşlık söz konusu bazen AMD'nin adrenaline Edition'unu açmadığı veya geç açtığı vakitler oluyor. Oynadığım bazı oyunlarda Sekiro Elden Ring gibi ekranda sanki yırtılmalar meydana geliyormuş gibi hissediyorum fareyi döndürürken çizgi gibi ayrılmalar oluyor bunun nedenini pek anlayabilmiş değilim açıkçası. Başka bir sorunum ise herhangi bir oyun için geçerli. FPS 600 üstünü gördüğü zaman ekran kartından tiz elektrik sesi gibi bir şey gelmekte internette araştırdığımda bu durumun coil whine olduğu söylenmekte fakat benim durumum daha farklı gözüküyor; sistemdeki parçaların uyumsuzluğundan mı kaynaklı emin olamadım yükseltmem gerekiyorsa nasıl bir yükseltme yapmam gerekir veya nasıl bir ayara başvurmam gerekir? Şimdiden teşekkür ederim ilgilenenlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

A520 anakartın üzerine geliştirme yapma bence B550 Gaming Plus geçebilirsin VRM daha kaliteli bu kartta ve 2. elleri uygun ve RAM olarak 2x16 GB Yapabilirsin.

RAMMap ve DDU ile temiz kurulum yaparak sisteminizi optimize edin son olarak BleachBit kullanın.

RAMMap ile Empty > Empty Standby List oyuna girerken yapsanız yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı