Çözüldü R5 5600 sistemde "CRITICAL_PROCESS_DIED" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

ChainLee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
Xpg gammix D30 4x8 GB 3000-3200
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria G2 1 TB
Ekran kartı
Sapphire RX6700 XT nitro+ 12GB
Anakart
Asus B450M-A ii
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar 1 yıldır kullandığım PC son 1 haftadır kafayı yiyor. Bu mavi erkanı alıyorum fakat tamamlanmıyor ve maalesef dump dosyası kaydetmiyor. 1 yıldır Windows 10 Pro kullanıyordum ve 1 ay önce de Windows 11'e temiz kurulum ile geçiş yaptım herhangi bir sıkıntı yoktu ve gayet iyi gidiyordu sistemime 2x8 GB aynı marka ama farklı model RAM satın aldım ve kurulum sonucu bir hataya rastlamadım taki BF 2042 kurana dek oyunu indirdim girdim mavi ekran yedim ayarlar ile oynadım pencere moduna aldım bu sefer 20-40 dk arasından sonra yemeye başladım sorunun oyundan olduğunu düşündüm ve başka bir oyuna geçtim şu an RDR2 oynuyorum fakat 10 dk içerisinde bu hatayı 2 kez aldım Memtest yapma kararı aldım sorun nedendir acaba dump olmadığı için tahminde bulunacağız mecburen.

• ASUS B450M-A II.
  • Adata XPG Gammix D30 4x8 GB RAM modelleri farklı daha sonra detaylı yazacağım büyük ihtimal bundan dolayı.
  • Sapphire RX 6700 XT Nitro+
  • R5 5600.
  • Kioxia 1 TB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Disk testleri yapar mısın?
Ayrıca sadece 1 RAM tak. BIOS'ta XMP kapalı olsun. Bu şekilde test et.
Son olarak RAM'ler kit olmalı. Bu şekilde önermiyoruz zaten.

Sanırım sorunu çözdüm. Kasada bir gariplik olduğunu fark ettim fanların ışıkları nedense yanıp yanıp sönüyor ama çok ufak belli bile olmuyor. HDD kısmı dolu olmadığı için fanların kablolarını görebiliyordum ve 2 HDD ile yan yana duruyorlardı bende kabloda sıkıntı oldu diye el attım birden çat PC kapandı. Merak ettim kasayı açtım bir baktım ki Molex uçlarından biri yanmış ve bağlantı yerinden kopmuş o kablo bütünde hem 2 HDD bağlamıştım hem de fanların Molex uçlarını bağlamıştım, hemen söktüm ucu kapattım ve HDD ve fan kablolarını ayırdım uzun bir süredir BF 2042 girmiyordum RDR2 falan giriyordum fark ettim mavi yemiyoruz. Bugünde BF 2042 sardı çokça vakit geçirdim ve sonunda mavi ekran yemeden keyif ala ala oynadım. Çözüm küçük bir kablo kopukluğu sonrası kasanın metal kısmına temas etmesiymiş sanırım, umarım öyledir. Sıkıntım giderildi sonunda.

Hocam bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp bunları uyguladınız mı? Uygulamadıysanız uygulayın. Olmazsa yeni çözüm bulalım.
Komut istemini yazıp oraya “sfc /scannow” yazın. Tarama işlemi yapsın.

Olmadı Aygıt Yöneticisi'ni bir gözden geçirin güncel olmayan bir sürücü var mı?

Aynı zamanda son yüklemeler, yaptıysanız güncellemeleriniz nelerdir? Bir bakmanız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4 5 kişi bu videoyu çözüm olarak paylaşmış ama benim düşüncem RAM'lerin MHz uyuşmazlığından dolayı.
Farklı olan RAM'leri çıkartarak 2 slot ile 2 RAM'i de sırayla dene.

Yine CRITICAL_PROCESS_DIED hatası alan ama minidump dosyası oluşmayan bir arkadaş vardı. Onun konusundaki genel çözüm yöntemlerini göndereyim.

Farklı olarak sadece X570 yerine B450 chipset sürücülerini indirirsiniz.

Güncel durum şöyle önce RAM'leri söktüm A1-B1-A2-B2 olacak şekilde önce 3000 olanı sonra 3200 olanı taktım XMP açık çare olmadı XMP kapatıp denedim çare olmadı sonra SFC scannow yaptım 1 hata buldu ve düzeltti çare olmadı DISM yaptım sorun bulmadı BIOS 1 sürüm eskide kalmış onu da güncelledim yine çare olamadı çok yoruldum yarın bakacağım artık Memtest yapamadım siyah ekranda kaldı kafayı yemek üzereyim artık nasıl bir sorun bu yahu.

Ek olarak RAM modelleri bu şekilde sıkıntı yaratacağını sanmamıştım ben budan olur mu sizce.

Son güncelleme XMP kapalı şekilde önce 3200 MHz kit daha sonra 3000 MHz kit ile deneme yaptım fakat sonuç aynı çare yok. Başlangıç ve kurtarma ayarları ile oynadım ama dump dosyası oluşmuyor maalesef son çözüm Windows 10'a geçmek kaldı.

Son düzenleme:
Disk testleri yapar mısın?
Ayrıca sadece 1 RAM tak. BIOS'ta XMP kapalı olsun. Bu şekilde test et.
Son olarak RAM'ler kit olmalı. Bu şekilde önermiyoruz zaten.

Sanırım sorunu çözdüm. Kasada bir gariplik olduğunu fark ettim fanların ışıkları nedense yanıp yanıp sönüyor ama çok ufak belli bile olmuyor. HDD kısmı dolu olmadığı için fanların kablolarını görebiliyordum ve 2 HDD ile yan yana duruyorlardı bende kabloda sıkıntı oldu diye el attım birden çat PC kapandı. Merak ettim kasayı açtım bir baktım ki Molex uçlarından biri yanmış ve bağlantı yerinden kopmuş o kablo bütünde hem 2 HDD bağlamıştım hem de fanların Molex uçlarını bağlamıştım, hemen söktüm ucu kapattım ve HDD ve fan kablolarını ayırdım uzun bir süredir BF 2042 girmiyordum RDR2 falan giriyordum fark ettim mavi yemiyoruz. Bugünde BF 2042 sardı çokça vakit geçirdim ve sonunda mavi ekran yemeden keyif ala ala oynadım. Çözüm küçük bir kablo kopukluğu sonrası kasanın metal kısmına temas etmesiymiş sanırım, umarım öyledir. Sıkıntım giderildi sonunda.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…