R5 5600 sistemde Euro Truck Simulator düşük GPU kullanımı

asmsrm

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600, RTX 3060 Ti bir sistem topladım 3 hafta önce falan. Euro Truck Simulator 2'de ilk başlarda GPU kullanımı genellikle %99-100 arasıydı ama oyuna güncelleme geldikten sonra GPU kullanımı 70-80'lere falan düşmeye başladı. Benim ekran kartı çok ısınıyor diye bayağı bir undervolt ayarlarıyla uğraştım, acaba bu yüzden ekran kartına zarar falan vermiş olabilir miyim Neden GPU kullanımı düştü anlamadım.

%70,%80'lere düşsün zaten bir oyun için %100 fazla başka işlem yapamazsın.
Duyduğum en saçma şey.
Onlar Full performans testi. O kadar kullanması iyi bir şey değil. Monitör çözünürlüğünüz ne.
İyi birşey. Tam performans alamadıktan sonra o kart neye yarayacak o kart tam performans versin ki tüketici zevk alsın. Kötü birşey değil. Masaüstünde veya 2000'lerin oyunlarında %100 GPU 3060ti kullanımı varsa eyvallah, bunda bir terslik var demektir. Yeni oyunlarda %100 veya %99 kullanması hiç bir sorun teşkil etmez. Gözünüz sıcaklıklarda olsun, o size yeter.
Benimki zaten sürekli %100 kullanmıyor, bu yüzden iyi mi yani?
Hocam siz kafanıza takmayın bu sorunu ( bu bir sorun değil. ). Sıcaklıkları gözleyin 85 derece ötesi çok tehlikeli. Onun dışında bakın keyfinize. İster overclock yapın ister overvoltage. Sıcaklıklar 70-80 arası olduğu zaman birşey olmaz. Güncellemeden sonra belki grafik ayarlarınız değişmiştir. Ayrıca FPS sınırını da açabilirsiniz çok dert ediyorsanız. Ama önermem. Çünkü mesela diyelim 144 FPS alıyorsunuz VSYNC ile, monitörünüz de 144 hz diyelim, siz fps kilidini açarsanız bu fps işte diyelim 200-300 oldu diyelim 144 fps'den ötesini hissedemezsiniz. Çünkü monitörünüz 144hz. Daha fazla FPS demek, daha fazla güç tüketimi demek, daha fazla güç tüketimi demek daha sıcak çalışma demek. ( Sadece input lag'ı azaltır VSYNC kapatıp FPS'yi en üst seviyeye çıkarmak ( uygun şartlarda ). Ama biz o 10-20ms'lik gecikmeyi hissedemediğimiz için bu şey bana göre hiç önemli değil. )

@Anions hocam belli ki konuyla ilgili bir şey bilmiyorsunuz saçma şeyler anlatıp arkadaşı korkutmayın.

%100 kullanması teşkil etmez mi VRAM'ın tamamını kullanıyor 1080p olmasına rağmen. Komik ve iyi okumuyorsunuz okumada. Laf yapıyorsunuz alta yazmışım ki sadece oyunda yüksek kullanıyorsa iyi.

@Anions hocam belli ki konuyla ilgili bir şey bilmiyorsunuz saçma şeyler anlatıp arkadaşı korkutmayın.

Adam YouTube'da bile %99 kullanıyor diyor siz iyi okumuyorsunuz herhalde.

Son düzenleme:

Hocam ilk olarak undervolt ile zarar vermiş olma ihtimaliniz yok. En kötü ihtimalle kötü frekans/voltaj ayarı yapmışsınızdır. Zarar vermiş olsaydınız sistemi açamazdınız. ETS 2 zaten optimizasyondan dolayı ekran kartını kullanmayabiliyor bazen. Özellikle şehir içinde yaşıyordum bu durumu. Ortalama bende de 70-100 arasında ekran kartı kullanımı. Sistemim RTX2060 Ryzen 3600 eran kartı undervoltlu (900mv/1860mhz) Korkmanıza gerek yok yani. Normal bir durum. Sağlam grafikli bir hikayeli oyunda denerseniz muhtemelen 90 üstü kullanılacaktır ekran kartınız.

Hocam siz iyi okumuyorsunuz herhalde ekran kartı YouTube'da %99 kullanıyor diyor ekran kartı büyük ihtimal sorunlu.

Hocam siz iyi okumuyorsunuz herhalde ekran kartı YouTube'da %99 kullanıyor diyor ekran kartı büyük ihtimal sorunlu.

Hocam siz orayı yanlış anlamışsınız. YouTube'da izlediği ETS 2 test videolarında testi yapan arkadaşın ekran kartının kullanımı o. Sizin dediğiniz gibi olsa bile ekran kartı sorunlu olduğundan değil virüsten falan olur.

Hocam hala saçma geliyor ekran kartını ETS gibi bir oyunda %100 kullanması 2K ya da 4 k normal ama 1080p de değil 3060 Ti o kadar eski bir ekran kartı değil.

Hocam hala saçma geliyor ekran kartını ETS gibi bir oyunda %100 kullanması 2K ya da 4 k normal ama 1080p de değil 3060 Ti o kadar eski bir ekran kartı değil.

Yüksek kullanım kötü bir şey değil ki. Ne kadar yüksek kullanılırsa o kadar FPS alırsın.

Ama başka işlem yapamazsın mesela %100 kullanıyor senin başka işlem yapman lazım bu sana müzik dinlemek istesen bile sorun.

Hayır. O tür işleri işlemci yapar genelde. Ekran kartı yapsa bile oyuna vereceği güçten çok az kısıp müziğe verir onu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…