R5 5600 sistemde RAM hızı overclock ile 4000 MHz yapılabilir mi?

CokSnUlgen

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX7700XT
R5 7500F
DDR5 5200 MT/S
Selamlar, sistem toplayacağım sistemde;
RX 6750 XT ya da RX6800 olacak Sapphire/Asrock
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B550M-K anakart.
Archon Arc 750W 80+ Bronze PSU.
SanDisk SSD Plus 500GB 2400 MB-1500 MB M.2 PCI-e gen 3.0 NVMe SSD.
Patriot Viper Steel 16 GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 (3x8 olabilir)
Thermalright burst Assassin.
Dark Guardian kasa.
RAM MHz hızını OC ile 4000MHz civarı yapmak istiyorum ve yeni alacağım ilk sistem. Neler yapmam gerekiyor?

Yapmanın hiçbir anlamı yok. 5600'ün IF'si 2000 MHz yapamayacak ve kayıp yaşayacaksın. 3600-3800 MHz civarını denemen daha iyi o da çip kalitesine bağlı. AM4'de yüksek frekanslara kayıpsız çıkabilmen için 5600G gibi APU işlemcilere sahip olman lazım.

Bellekler 3x8 GB ise başın ağrır. 2x8 GB kullanmak istersen kapasite yetersiz kalır, 4x8 GB'a tamamlamak istersen aldığın bellek diğerleriyle uyumsuz olabilir sıkıntı çıkartabilir. Alabiliyorsan 2x16 GB al.

İçinde bilindik OC performansı yüksek çip bulunan RAM almanız gerek. Bu RAM'lerle pek mümkün değil.

Belleğin fiyatına göre potansiyeli hakkında fikir sahibi olunamaz. Bu belleklerden Samsung C-Die tarzı kalitesiz çipler de gelebilir Hynix DJR gibi 4400 MHz civarlarını görebileceği çipler de gelebilir.

5600 ile 3800MHz üstünde stabilite tutturmak şans işi. 3900MHz ile kullandığım sırada oyundan atmalar başlamıştı ve voltaj verip timingi esnetmeme rağmen düzelmemişti.

1.başka RAM almayacağım RAM'ler toplu şekilde alıyorum ekleme şekilde değil.
2. RAM'i değiştirebilirim. Ne de olsa kampanya zımbırtısı ve indirimlerden yararlanıyoruz.
3. evet 3800MHz yapmak benim de aklıma geldi ama tam olsun diye 4000MHz denemek istiyorum(alınca)

Yapmanın hiçbir anlamı yok. 5600'ün ıf'si 2000 MHz yapamayacak ve kayıp yaşayacaksın. 3600-3800 MHz civarını denemen daha iyi o da çip kalitesine bağlı. AM4'te yüksek frekanslara kayıpsız çıkabilmen için 5600G gibi APU işlemcilere sahip olman lazım.

Bellekler 3x8 GB ise başın ağrır. 2x8 GB kullanmak istersen kapasite yetersiz kalır, 4x8 GB'a tamamlamak istersen aldığın bellek diğerleriyle uyumsuz olabilir sıkıntı çıkartabilir. Alabiliyorsan 2x16 GB al.

Belleğin fiyatına göre potansiyeli hakkında fikir sahibi olunamaz. Bu belleklerden Samsung C-die tarzı kalitesiz çipler de gelebilir Hynix DJR gibi 4400 MHz civarlarını görebileceği çipler de gelebilir.

Bidligim kadariyla ddr4 sistemler en performanslı 3600 mhzde çalışıyor üstü performans düşürüyor yanlışım varsa hocalarım düzeltebilir.

Bidligim kadariyla ddr4 sistemler en performanslı 3600 mhzde çalışıyor üstü performans düşürüyor yanlışım varsa hocalarım düzeltebilir.

Öyle genel bir durum yok. Yüksek frekansa çıkabilen işlemciler de var çıkamayan da. Parçalarının potansiyeli varsa 5000 MHz'e bile çıkıp performans artışı elde edebilirsin.

1.başka RAM almayacağım RAM'ler toplu şekilde alıyorum ekleme şekilde değil.
2. RAM'i değiştirebilirim. Ne de olsa kampanya zımbırtısı ve indirimlerden yararlanıyoruz.
3. evet 3800MHz yapmak benim de aklıma geldi ama tam olsun diye 4000MHz denemek istiyorum(alınca)

2x16 GB almaya çalış öyleyse. Bütçe belirtirsen direkt ben önereyim.

Öyle genel bir durum yok. Yüksek frekansa çıkabilen işlemciler de var çıkamayan da. Parçalarının potansiyeli varsa 5000 MHz'e bile çıkıp performans artışı elde edebilirsin.

2x16 GB almaya çalış öyleyse. Bütçe belirtirsen direkt ben önereyim.

Kaptan 2x16 neden? 4x8 daha verimli olmaz mı? DDR4 içindeyim DDR5'e gemiyeceğim RAM için en fazla 3500₺ bayılabilirim, ekstra bir RGB falan ihtiyacım yok.

Kaptan 2x16 neden? 4x8 daha verimli olmaz mı? DDR4 içindeyim DDR5'e gemiyeceğim RAM için en fazla 3500₺ bayılabilirim, ekstra bir RGB falan ihtiyacım yok.

2x16 GB modüller 2xSingle Rank olduğu için işlemci bellek kontrolcüsüne daha az yük bindiriyor ve 2 slot kullanıldığında bellek veri yolları 4 slot kullanıldığına göre daha kararlı çalıştığı için daha yüksek frekanslara çıkabilir. Tabii bu daha çok anakartla ilgili bir durum ve işlemcinin çıkabileceği maksimum frekansı etkilemez.

2500 TL bandında en yüksek potansiyele sahip RAM bu. İkinci el kovalarsan 3000 TL civarında çok daha iyi Trident Z'ler bulabilirsin muhtemelen.

Sıfır olarak bunun dışında pek seçeneğin yok. Diğer önerebileceğim bellekler bütçenin çok üstünde ve pek de fiyatını hak etmiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı