R5 5600 sistemde soğutucu fazla sıkılınca CPU ışığı yanıyor

tlhxr12

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 cl18 3600 mhz hyper x fury rgb
SSD veya HDD modeli
Kioxira 480gb sata ssd
Ekran kartı
Rx5700xt nitro plus
Anakart
X570 msi a pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, bir anakart işlemci aldım Kfg'li arkadaşımdan da onda da sorun varmış söylemedi neyse. Soğutmayı takıp sıkınca CPU ışığı yanıyor biraz gevşetince çalışıyor. R5 5600, X570 MSI A Pro aldıklarım sıcaklık değerlerim Warzone 2'de 70'e falan çıkıyor. 240'lık sıvı soğutmam var sıvıyı tam sıkamıyorum CPU ışığı yakıyor diye basıl bir yol izlemeyelim? Sence garantiye mi göndereyim iade mi edeyim yoksa başka bir sebebi var mıdır? Bu sorunun hiç başıma denk gelmemişti bayağı böyle bir sorun.

Dosya Ekleri

• 6C0D5554-F38F-4864-AE94-13413C8D43D9.jpeg
    267,1 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuyu dengeli sıkın, komple gevşetip her vidasını sırayla azar azar sıkın.

Öyle çalıştırdım çalışır vaziyette yaptım ilk denediğimde sistemi kilitledi kapadı sonra bir kez daha gevşetip bir daha denedim şu an gevşek duruyor biraz Warzone 2 de 70 dereceleri görüyorum ekran kartı 15 dakika FurMark Max 67 derece çalışırken oyunda 75'i gördü bir tanıdık abim anakart soketnin bozuk olabileceğini işlemciyi de yakın zamanda bozabileceğini söyledi ama bilemedim.

İşlemcinin pinlerini kontrol etmek lazım, ilk sıktığınızda eğilmiş olabilir.

İşlemcinin pinlerini kontrol etmek lazım, ilk sıktığınızda eğilmiş olabilir.

Sistem şu an çalışıyor ısılar sadece soğutma tam görevini yapamıyor performansında da sorun yok takarken yamultmuş olsam çalışmasında problem olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…