Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda karşılaştığım bir sorun var.
Opera tarayıcısını kullanıyorum ve YouTube olsun dizi siteleri olsun fark etmez videoları tam ekran yapıp izlemeye başlıyorum buraya kadar sorun yok. Daha sonra çıkmak istediğimde hoparlörden cızırtı sesi geliyor ve bilgisayar kilitleniyor öyle takılı kalıyor klavye, mouse kullanılmıyor. Böyle 10 saniye takıldıktan sonra hiçbir hata vermeden siyah ekran verip kendine yeniden başlatıyor. Ne olduğunu çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim:
Ekran kartı: AMD 6700XT.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: B450M K II.
Arkadaşlar ben de sanırım çözdüm. Wallpaper Engine üzerinden duvar kâğıdı yapmıştım. Onu kaldırınca düzeldi. Tam olarak sorun çözüldü mü bilmiyorum ama şu ana kadar bir hata almadım.
Bende Opera'da yeni sekme acmaya calistigimda veya Opera'yi actigim zaman bilgisayarim kilitleniyor veya mavi ekran veriyor bilgisayarimdan kaynakli oldugunu sanmiyorum eminde degilim sanirim Opera sorunlu bu siralar.
Bende Opera'da yeni sekme acmaya calistigimda veya Opera'yi actigim zaman bilgisayarim kilitleniyor veya mavi ekran veriyor bilgisayarimdan kaynakli oldugunu sanmiyorum eminde degilim sanirim Opera sorunlu bu siralar.
Sizin de ekran kartınız AMD mi? Başka tarayıcı da denemedim. Tarayıcı kaynaklı mı bilmiyorum.
Ekran kartına gelen son güncellemeden belki olabilir. Yeni sürümü kaldırıp eski sürümlerden birisine dönmeyi planlıyorum. Bakalım o zaman yine olacak mı?
Arkadaşlar, en baştan güvenli modda DDU ile tekrar kaldırma yapıp AMD sitesindeki WHQL olmayan sürümü indirdim.
BIOS güncellemesi yaptım.
Chipset sürücülerini tamamen silip tekrar baştan indirdim. Chipset sürücüm bozulmuş mesela.
Tüm hepsini yapınca düzeldi bende.
Arkadaşlar ben de sanırım çözdüm. Wallpaper Engine üzerinden duvar kâğıdı yapmıştım. Onu kaldırınca düzeldi. Tam olarak sorun çözüldü mü bilmiyorum ama şu ana kadar bir hata almadım.