R5 5600 sisteme 4060 Ti alınır mı?

Heliosfer

Megapat
Yer
İstanbul / Beylikdüzü
Daha fazla  
Esenlikler dilerim sevgili Technopat üyeleri.
R5 5600 işlemcim ve 1080p monitörüm var. RTX 4060 Ti almam durumunda oyun oynarken sıkıntı yaşar mıyım? İleride monitörümü yükseltmeyi planlıyorum ancak ekran kartını alırsam en azından 1 sene beklemem gerekecek. İşlemcim besleyebilir mi bilmiyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, güzel günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Besleyeceğini düşünüyorum, özellikle 1080P'de ayarları yüksekte oynarsınız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Aynı kombinasyonu bende yaptım ekran kartım ulaşınca sonuçları paylaşırım. Ayrıca 4060 Ti için 9999TL'lik fiyat etiketinin makul olduğunu düşünüyorum.

Bu yazıyı ileride görüntüleyecekler için cevap olmasını istedim. Ekran kartı bugün elime ulaştı ve test ettim, 1080p yüksek ayarlarda yaptığım testlerde herhangi bir darboğaz gözlemlemedim. İşlemci ağırlıklı Valorant veya CS:GO gibi oyunlarda bile işlemci kullanımı %50 civarlarından yukarılara çıkmadı. Sistemimde stok soğutuculu Ryzen 5 5600 ve Zotac 8GB 4060Ti mevcuttu.

ets.jpg

pbo.png

Son düzenleme:
Keşke 4060 Ti almasaydınız...

Ürünü 9999TL fiyat etiketiyle ilk stoklardan aldım. 11bin TL civarlarına kadar alınabileceğini düşünüyorum, 13bin civarına ve üzerine ise alınmasını hiç tavsiye etmem 5bin TL civarına ikinci el bir 3060 alınıp gelecek nesiller beklenebilir. Bu fiyata NVIDIA tarafında alabileceğim daha iyi bir seçenek bulunmuyor, DLSS 3 destekli RTX 3070 ayarında olan bir kart. VRAM gelecekteki kullanımlar için yetersiz gelebilir ancak 1080p ve orta ayarlarda oynamaya devam edebileceğimi düşünüyorum. Aynı zamanda genellikle AAA oyunlar oynamıyorum online oyunlar oynuyorum. Herkesin farklı kullanım amaç ve isteklerinin olduğu bu pazarda başka seçeneklerde mevcut, isteyenler AMD veya Intel alternatiflere yönelebilir. 7 yıl AMD kart(R9 270) kullanıktan sonra birde bu tarafın tadına bakmak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı