R5 5600 sistemle Windows 11'e geçilir mi?

bdrhncagriozdmrr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. RX 6700 XT ve R5 5600 kullanıyorum bilgisayarım Windows 11'e uygun. Size birkaç sorum olacak. Windows 10'dan kötülüğü bazı oyunlarda durduk yere hata vermesi gibi şeyler olabiliyormuş. RDR2, CS:GO, Valorant, GTA 5, Minecraft, Uncharted, God of War gibi oyunları oynarken Windows 11'de hata alan arkadaşlar var mıdır?
Ayrıca daha fazla RAM ve işlemci tüketip oyunlarda 5-6FPS daha düşük alındığı doğru mudur? Windows 11'e geçerken sıfırlayıp geçmek mantıklı mıdır?

Bence Windows 10 desteği bitene kadar Windows 10 kullanın, şu an Windows 11'den her türlü daha stabil bir windows sürümü.

Şahsen aynı işlemciye sahibim sistemim gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Eğer sıfır kurulum yapma şansınız varsa sıfır kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Eğer ki yoksa öyle bir şansımız yükseltildiğinde problemler yaşama ihtimalin yüksek.

Windows 11 kullanıyorum ve hiç bir hatayla karşılaşmadım, performans artışı bile yaşadım. Ben direkt Windows Update menüsünden geçtim, problem olmadı.

Kullanım değerleri nasıl? işlemci-ram ne kadar kullanılıyor?

Temiz kurulum ile geçmek isterimde Windows otomatik yanlış driverları kuruyor sıfırlarken bunu kapatmanın yolu olsa çok sevineceğim. Ayrıca temiz kurulum ile geçerken tam olarak ne oluyor? Windows 11'e Update menüsünden geç'e tıkladığımızda 2 seçim menüsü çıkıyor mu? Dosyaları silmeden geç veya dosyaları temizle öyle geç gibi.

Geçiyorum ve heyecanlandım değişikliği seviyorum.

Son düzenleme:
RDR 2'yi Windows 11'de sorunsuz ve stabil bir şekilde oynadım. Windows 11'de Valorant'ı test etmiştim, sorunsuz ve stabildi. Aynı şekilde GTA V de öyleydi.

Windows 11'de oynadığım/denediğim oyunlar:
  • RDR 2
  • GTA III - GTA III Definitive Edition -VC - SA - IV - V
  • Max Payne 1 - 2 - 3
  • DOOM 2016 - DOOM Eternal
  • Tomb Raider 2013 - Rise of the Tomb Raider - Shadow of the Tomb Raider
  • Mafia: Definitive Edition - Mafia 2 - Mafia 2: Definitive Edition
  • Far Cry 3 - 4 - 5
  • Control
  • Alan Wake
  • Crysis 1 - Crysis 1 Remastered
  • Metro 2033 Redux
  • Valorant
  • LoL
  • CS:GO
Windows 11'de kullandığım yazılımlar:
  • AURA Sync
  • Discord
  • EA
  • Epic Games Launcher
  • Kaspersky Internet Security
  • K-Lite Mega Codec Pack
  • Office 365
  • Malwarebytes
  • MSI Afterburner ve RTSS
  • Python
  • qBittorrent
  • Rockstar Games Launcher
  • Skype Desktop
  • Steam
  • Spotify
  • System Ninja 4.0 Beta 1
  • Ubisoft Connect
  • Windscribe
  • WinRAR
  • Wise Registry Cleaner

Aksine, bende Windows 10'a göre daha akıcı bir oyun deneyimi mevcut.

ASUS B450M-Dragon
AMD Ryzen 5 3600 4.1 GHz 1.2v
SilverStone Hydrogon D120 ARGB
XPG GAMMIX D30 2x8 GB 3000 MHz CL16
ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti Gaming OC
WD Blue SN570 500 GB NVMe M.2
Samsung 870 EVO 500 GB SATA III
Samsung 860 EVO 250 GB SATA III
Corsair Spec-Delta RGB
Corsair VS550
Philips 242E1GAEZ
TP-LINK UB400
TP-Link TL-WN722N V3
Windows 11 Pro x64 22H2

Sisteminiz zaten uygun dediğiniz gibi. Bence geçilebilir.

@bdrhncagriozdmrr DDU'yu indirip DDU üzerinden otomatik sürücü güncellemeyi devre dışı bırakın, ekran kartı sürücüsünü (isteğe bağlı ekstra ses sürücüsünü) kaldırıp güncel sürümü tekrar kurabilirsiniz.

Hocam şu an direk geçtim hiç sıfırlamadan. Test ediyorum eğer sıkıntısız ise kalıp sıfırlayacağım her şeyi temiz kuracağım. Bilgisayarı kapata tıklıyorum şak diye kapanıyor çok hızlı geldi bana.

@AJFA hocam böyle şey oluyor. Açılışlar 2-3 saniye daha yavaş. Kapanışlar çok hızlı. CS:GO'da Windows 10'da girdiğimde 5 saniyede giriyordu, Quit attığımda da 1-2 saniye siyah ekranda kalıyordu. Şimdi Windows 10'da 10 saniyede giriyor quit çektiğim anda masaüstüne geçiyor.

Son düzenleme:
%temp%, temp ve prefetch temizliği yapın derim. Yükseltme kaynaklı olabilir.

%Temp%, temp ve prefetch temizliği yapın derim. Yükseltme kaynaklı olabilir.

Hocam şu baştaki Windows Search'lar var 2 tane. Bunlar Windows 10'da yoktu, belki de vardı ama hiç tüketmiyordu. Windows 11 gözlemlerimde bayağı %2-3 kullanıyor bunlar neden? RAM'lerde de arka plan uygulamaları kapalı olmasına rağmen çok yiyen Windows hizmetleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…