R5 5600 tray+fan şeklinde alınır mı?

furkan.99

Kilopat
Arkadaşlar herkese merhaba, şu an elimde Ryzen 5 1600, GTX 1060 6 GB, 16 GB RAM'den oluşan bir sistem var ve anakartım ASUS Prime B350M-A. Sistemimdeki işlemciyi yükseltmek istiyorum. Bunun için Ryzen 5 5600 düşündüm. Piyasada bir sürü işlemci çeşidi var. Tray, tray+fan ve kutulu standart versiyon. Tray işlemciler genel olarak 4 bin bandında. Amazon'da bir ürün buldum. Satıcı tray+fanı 4052 TL'ye satıyor. Sizce bu ürün alınır mı? Şu an elimde stok soğutucu mevcut fakat soğutucusuzlar da bu paraya satıldığı için bunu almayı düşündüm. Sizlerin fikri nedir? Sizce alınır mı bu fiyatlara yoksa indirim kovalayıp almak mı mantıklı? Ürün linki: Amazon.com.tr

Alınabilir, fiyatı iyi. Fiyatı son 3 ay içinde en fazla 3800 e düşmüş.

Bence o sistem yeterince uyumlu. Yatırım yapmamak en doğrusu.

Bence o sistem yeterince uyumlu. Yatırım yapmamak en doğrusu.
İşlemci odaklı oyunlar oynuyor olabilir ya da ileride ekran kartı değişimi yapacak olabilir. Her 2 seneryo da da r5 5600 sağlam performans artışı sağlar.

İşlemci odaklı oyunlar oynuyor olabilir ya da ileride ekran kartı değişimi yapacak olabilir. Her 2 seneryo da da r5 5600 sağlam performans artışı sağlar.
Tam beni anlatan bir yorum olmuş. Hocam peki linkteki ürün alınır mı ? Yani tray+fan en mantıklı bunu buldum. Daha mantıklı bir seçenek var mı sizce ?

Evet zaten dediğim gibi fan umrumda değil ama 4000 liraya fansız varken 4050ye fanlı almak daha mantıklı geldi. Bir de buna ilaveten tray işlemci aldığımda garanti açısından bir problem yaşama ihtimalim var mı ?

Evet zaten dediğim gibi fan umrumda değil ama 4000 liraya fansız varken 4050ye fanlı almak daha mantıklı geldi.
Yani hocam bende ondan bahsettim, alacağınız site de amazon olduğundan dolayı sıkıntı yaşatmaz diye düşünüyorum, yalnız bir sonraki değişiminiz anakarttan yana olursa iyi olur en kötü 450 serisi veya direk 550 alabilirsiniz. Mevcut anakartınızada bios güncellemesi yapılı değilse yapın , 5600 ile uyum sağlamak için.

Biosum güncel hocam fakat anakart niye değiştirmem gerektiğini anlamadım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…